Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

  Με χαλαρή διάθεση ο Ομπάμα στον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης


  Με χαλαρή διάθεση και σπορ εμφάνιση ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, έφτασε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι, όπου τον υποδέχτηκε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου.

  Από νωρίς το πρωί είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου και στο πλαίσιο αυτό έχει απαγορευτεί η πρόσβαση πολιτών στους αρχαιολογικούς χώρους της Ακρόπολης.

  Όταν η αυτοκινητοπομπή με τους άνδρες ασφαλείας και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ έφτασε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αρκετοί ήταν οι πολίτες που απαθανάτισαν τη στιγμή.

  Η επίσκεψη στον Ιερό Βράχο θεωρείται κορυφαία συμβολική ενέργεια του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος και στις δημόσιες τοποθετήσεις του επεσήμανε την αξία που προσδίδει ο ίδιος στον ελληνικό πολιτισμό.

  Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου βρισκόταν κατά τη διάρκεια της ξενάγησης δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ διακριτικά στην ευρύτερη περιοχή είχαν τοποθετηθεί οι άνδρες της ασφάλειάς του.

  Ο Μπαράκ Ομπάμα από τις λίγες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φάνηκε να απολαμβάνει την ξενάγηση στο μνημείο.

  Όταν ολοκληρώθηκε η ξενάγηση στον Παρθενώνα, ο Αμερικανός Πρόεδρος μετέβη στο νέο αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης, όπου τον περίμενε για να τον ξεναγήσει ο πρόεδρος του Μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Με χαλαρή διάθεση ο Ομπάμα στον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης Rating: 5 Reviewed By: Press- gr