GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σρεμπρένιτσα: Ο Βασιλειάδης ζητά τη σύλληψη αυτών που κρατούσαν το πανό

Ένα πανό με αναφορά, στη Σρεμπρένιτσα ανέβηκε από Έλληνες οπαδούς στο Καραϊσκάκη, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία/...


Ένα πανό με αναφορά, στη Σρεμπρένιτσα ανέβηκε από Έλληνες οπαδούς στο Καραϊσκάκη, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Το σύνθημα που χρησιμοποίησαν ήταν το «Nož, žica, Srebrenica», γνωστή σερβική ατάκα που κυριολεκτικά σημαίνει: «Μαχαίρι, συρματόπλεγμα, Σρεμπρένιτσα».
Μέσω επιστολής του το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ζήτησε από την ΕΛΑΣ τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη εκείνων που σήκωσαν το πανό για τη Σρεμπρένιτσα.

Η ανακοίνωση Βασιλειάδη

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης εκ μέρους του συνόλου της Ελληνικής Κυβέρνησης εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη και αποτροπιασμό του για τα όσα έλαβαν χώρα χθες στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Βοσνίας.

Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του φασιστικού πανό, εναντίον των Βοσνίων, που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, από ελάχιστο αριθμό θεατών, απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον Ελληνικό Λαό.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας και βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πρόθεση να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση