GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Από την   ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΑΡΙΣΚΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ  Γραμματέα ΝΕ ΠΑΣΟΚ.Ν ΔΡΑΜΑΣ Αισθάνομαι επιτακτικά την ανάγκη όσο πλησιάζει η 17 Νοεμβρίου να κ...

Από την  ΕΥΓΕΝΙΑ ΧΑΡΙΣΚΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ
 Γραμματέα ΝΕ ΠΑΣΟΚ.Ν ΔΡΑΜΑΣ

Αισθάνομαι επιτακτικά την ανάγκη όσο πλησιάζει η 17 Νοεμβρίου να κάνω μια αναδρομή στο παρελθόν .Στη μέρα σταθμό για τη Δημοκρατία.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε γιατί σε ανάλογες συνθήκες βρισκόμαστε και σήμερα.

Το αίσθημα ευθύνης που έχουμε απέναντι στον τόπο μας το λαό μας και σε αυτούς που θυσιαστήκαν για την ελευθερία, μας προτρέπει να τους θυμόμαστε γιατί πραγματικά νεκρός είναι αυτός που αφήνετε στη λήθη.

Η17η Νοεμβρίου 1973 είναι η μέρα που η οργή του λαού εναντία στη χούντα φάνηκε με τον ξεσηκωμό των φοιτητών του πολυτεχνείου.

Στο άκουσμα λοιπών συνθημάτων Εδώ Πολυτεχνείο Κάτω η χούντα, κάτω ο Παπαδόπουλος, έξω οι Αμερικανοί, κάτω ο φασισμοί χούντα θα πέσει από το λαό….γεμίζει το Πολυτεχνείο μέσα και έξω από κόσμο. Αδούλωτα νιάτα-φοιτητές και μαθητές ενωθήκαν με το λαό και ύψωσαν το κορμί και την ψυχή τους απέναντι στα τανκ για τη Λευτεριά τη Δημοκρατία και για την Εθνική Ανεξαρτησία.

Η Δημοκρατία η δημόσια Παιδεία, το κοινωνικό κράτος ,ο πολιτισμός, όλες αυτές οι ελπίδες για τις οποίες σήμερα μπορούμε να είμαστε περήφανοι, αποτελέσαν το σύνθημα της 17ης Νοεμβρίου 1973.ΤοΠολυτεχνειο,θα είναι πάντα ζωντανό, γιατί έφερε αποτελέσματα ,άλλαξε τα δεδομένα. Τα οράματα των νέων ανθρώπων μέσα από τα συνθήματα <<ναι στη Δημοκρατία –όχι στο φασισμό>> μετουσίωσαν Πολιτικές ελπίδες γενεών.

Δύστυχος όμως και στις μέρες μας το μήνυμα είναι ζωντανό το <<όχι στο φασισμό>> γιατί ζούμε τον κοινωνικό φασισμό των Σύριζα- Ανελ. Το σύνθημα <<ψωμί- Παιδεία Ελευθερία>> έχει διαχρονικά τη δική του έννοια και μάλιστα Κυριολεκτικά θα έλεγα γιατί η νέα γενιά δίνει καθημερινά τον αγώνα για την επιβίωση, χωρίς ελπίδα. Γι αυτό και κάθε εποχή χρειάζεται της δικές της θυσίες και τους δικούς της αγώνες-,γιατί σήμερα ,γίνεται η πιο εγκληματική λεηλασία κάθε κοινωνικού, εργασιακού και πολιτικού δικαιώματος.

Η συγκυβέρνηση των Συριζα Ανελ αρπάζει τα λαϊκιά εισοδήματα ,τους μισθους ,τη δουλειά, τη σύνταξη, την ασφάλιση, τα νοσοκομεία, και κάθε δικαίωμα στη Δημοκρατία και μας οδηγεί σε οικονομική και φυσική εξόντωση με μαθηματική ακρίβεια.

Η κρίση και η παρακμή συνθέτουν ένα εφιαλτικό νέφος που σκεπάζει τη χωρά μας .Αυτή η κρίση ήλθε από τη Ν.Δ του Καραμανλή, το Σαμαρά, τον Τσίπρα και τον Καμμενο με την καταστροφολογία τους και το τάξιμο υπονόμευσαν συνειδητά τη χώρα και την έριξαν στα βράχια.

Ο Λαός γκρέμισε τη δικτατορία και ξαναγύρισε η Λευτεριά και η Δημοκρατία. Σήμερα που αυτά τα κεκτημένα κινδυνεύουν ξανά, τώρα ο λαός θα πρέπει να ξεσηκωθεί ξανά με σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ γιατί μόνο με μια Δημοκρατική παράταξη μπορεί να έλθει η αλλαγή(όπως με τον Ανδρεα Παπανδρεου).

Στην πολιτική ζωή του τόπου μας να μας βγάλει από την κρίση και να φέρει το χαμόγελο και την ελπίδα στον Ελληνικό λαό.

Με σεβασμό στην πατρίδα μας και στο λαό μας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση