GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενωση Γυναικών Γλυφάδας: "Τι διεκδικούμε..."

Προς ΕΝΠΕ Τομέα Ισότητας των φύλων Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην κοινωνικοοικονομική πολιτική που ασκείται από την οποιαδήποτε κυβ...


Προς ΕΝΠΕ
Τομέα Ισότητας των φύλων

Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην κοινωνικοοικονομική πολιτική που ασκείται από την οποιαδήποτε κυβέρνηση και η οποία βέβαια ευθυγραμμίζεται με τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής δεν ήταν success story για την κοινωνία, παρά μόνο για μια ελάχιστη μερίδα προνομιούχων που είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται. Για την πλειοψηφία των Ελληνίδων η κοινωνικοοικονομική πολιτική των κυβερνήσεων σηματοδότησε ένα πισωγύρισμα στα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και εν γένει στο βιοτικό επίπεδο τους.

Η γυναίκα σήμερα καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλαπλές ευθύνες και υποχρεώσεις: στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνία. Η γυναίκα υπόκειται σε περισσότερες διακρίσεις: πλήττεται από την ανεργία, την ανισομισθία, τη μερική απασχόληση, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, τα ανεξέλεγκτα ωράρια των καταστημάτων. Παράλληλα, οι μνημονιακές πολιτικές καταργούν κοινωνικές υποδομές (νηπιαγωγεία, βρεφοκομικούς σταθμούς, στέγες ηλικιωμένων) δηλαδή μας έφεραν τα πάνω-κάτω .

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν οι γυναίκες της Γλυφάδας σήμερα διεκδικούμε:
Στοχευμένα προγράμματα για την αναχαίτιση της γυναικείας ανεργίας, με πλήρεις, ασφαλείς και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας. Προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των μακροχρόνια άνεργων γυναικών και ειδικό πρόγραμμα κινήτρων για εργοδότηση γυναικών άνω των 45 ετών.
Αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της ανισομισθίας.
Πλήρη εφαρμογή της ισότητας στην εργασία και πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας προς τις έγκυες εργαζόμενες, ενταντικοποίηση των ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας.
Υποδομές όπως βρεφοκομικοί και παιδοκομικοί σταθμοί, στέγες ηλικιωμένων κ.α., που να στηρίζουν την εργαζόμενη οικογένεια, να είναι προσβάσιμες, προσιτές, ποιοτικές και επαρκείς να καλύπτουν όλες ανάγκες της.
Αναβάθμιση της ποιότητας της υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια, πλήρης στελέχωση και κάλυψη των αναγκών στα γυναικολογικά τμήματα
Προώθηση της ισοτιμίας των φύλων στην εκπαίδευση ώστε οι νέες γενιές να διαπαιδαγωγούνται με τα ιδανικά της ισοτιμίας και του αλληλοσεβασμού των φύλων,(ήδη έχει γίνει αυτή η προσπάθεια με την επίσκεψη των σχολείων στον τομέα ισότητας για ενημέρωση, δεν φτάνει όμως αυτό.Πρέπει να μπει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα η ισότητα των φύλων γιατί για το ‘’εμείς’’ ισότητα σημαίνει ΣΕΒΑΣΜΟΣ).
Θεσμοθέτηση Κώδικα Δεοντολογίας των δημόσιων και ιδιωτικών ΜΜΕ, σε σχέση με την εικόνα που προάγουν για τη γυναίκα και δέσμευση για καταπολέμηση των αναχρονιστικών στερεότυπων, το πρότυπο της γυναίκας που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ για το ‘’Εμείς’’είναι κατάπτυστο.

Είναι καιρός να ενεργοποιηθούμε και να φροντίσουμε για τις επόμενες γενιές,για τις κόρες μας,τους γιους μας και τα εγγόνια μας.Είναι απαράδεκτο σε τέτοιες συγκεντρώσεις να υπάρχουν μεγάλες γυναίκες στην πλειοψηφία ενώ θα έπρεπε να είναι παρούσες οι νέες γυναίκες.Υπάρχει τρόπος προσέγγισης.Ο τομέας της Ισότητας πρέπει να γίνει πόλος έλξης της νεολαίας μας και εμείς να γίνουμε καθοδηγήτριες μέσα από την εμπειρία μας.
Βία γιατί Βία ;

 Γλυφάδα 23 Νοεμβρίου 2016
Για το ΔΣ
Η πρόεδρος
Ελένη Μαυρακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση