Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

  Υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ: Νόμιμο και ηθικό το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά


  «Και νόμιμο και ηθικό είναι το δάνειο που έλαβε το 2002 από την Εθνική Τράπεζα ο ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 27 εκατ. ευρώ, εξυπηρετείται κανονικά, έχει αποπληρωθεί ήδη κατά 71% και σήμερα οι συνολικές δανειακές του οφειλές είναι στα 7,950 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο Μίμης Δαρειώτης, υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατάθεσή του που ξεκίνησε πριν από λίγο στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά την νομιμότητα των δανειοδοτήσεων των τραπεζών σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

  Όπως ανέφερε ο κ. Δαρειώτης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει δάνειο αποκλειστικά από την Εθνική Τράπεζα, έχει πληρώσει όλους τους τόκους έως το 2016, ενώ το υπόλοιπο της οφειλής του εξυπηρετείται κανονικά και σε ότι αφορά τους τόκους και σε μεγάλο βαθμό και το κεφάλαιο.

  Ανέφερε ακόμα ότι τον Σεπτέμβριο του 2014, το κόμμα ζήτησε και πήρε ένα επιπλέον δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ με εγγύηση την κρατική χρηματοδότησή του έως το 2018, ενώ διέψευσε ότι έγινε διπλή εκχώρησή της.

  Η κατάθεση του κ. Δαρειώτη στην Εξεταστική, συνεχίζεται.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ: Νόμιμο και ηθικό το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά Rating: 5 Reviewed By: Press- gr