Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

  ΤΑ ''ΣΠΑΝΕ'' με τον Καραμανλή; ΕΥΘΥΝΕΣ από τον Τσακαλώτο και στη ΝΔ για το Μνημόνιο!

  Ευθύνες όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην κυβέρνηση Καραμανλή για την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο επέρριψε, για πρώτη φορά,  ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι κατά την προσωπική του άποψη δεν χρειάζεται να συγκροτηθεί εξεταστική για το θέμα. Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ απέφευγε να μιλά για την περίοδο Καραμανλή... 

  «Δεν θα μπω στη διαιτησία αν φταίει περισσότερο η κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ για το ότι μπήκαμε στο Μνημόνιο» είπε ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη που καταλόγισε όλη την ευθύνη για την είσοδο στο Μνημόνιο στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και κατηγόρησε για μαγείρεμα στοιχείων την κυβέρνηση Σημίτη. Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος αντέτεινε στον κ. Κακλαμάνη ότι στην ομιλία του δεν είπε τίποτα για τη μεγάλη αύξηση του ελλείμματος το 2008 και το 2009. «Εκεί υπάρχει μια ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
  Ο υπουργός Οικονομικών επέρριψε, πάντως, ευθύνες για την είσοδο στο Μνημόνιο σε όλες τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ και μετά. Ειδικότερα, καταλόγισε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι οι δαπάνες των κυβερνήσεων τους ήταν στο μέσο όρο της ΕΕ αλλά τα έσοδά ήταν πολύ χαμηλότερα για πελατειακούς λόγους. «Η φοροδιαφυγή και η μείωση των φόρων ήταν κομμάτι του συστήματος της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να φτιάχνουν κοινωνικές συμμαχίες» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος. Απέρριψε, όμως, την πρόταση του κ. Κακλαμάνη για την συγκρότηση εξεταστικής για το Μνημόνιο λέγοντας ότι κατά την προσωπική του άποψη αυτά τα θέματα χρειάζονται επιστημονική προσέγγιση και όχι τις αντιπαραθέσεις που ανακύπτουν στις εξεταστικές.
  Από την πλευρά του πάντως ο Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε «μύθο» ότι το έλλειμμα αυξήθηκε επί της κυβέρνησης Καραμανλή.

  Δεχόμαστε τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
  Ο κ. Τσακαλώτος απάντησε επίσης ότι η κυβέρνηση αποδέχεται τα αναθεωρημένα στοιχεία του ελλείμματος της περιόδου 1995-2013 από τη Eurostat που καταδεικνύουν υποεκτίμηση του ελλείμματος του 1999. Σημείωσε, όμως, ότι δεν μπορούν να συγκριθούν με τα στοιχεία βάσει των οποίων εισήλθε η χώρα στην ΟΝΕ. «Τα στοιχεία δεν είναι συγκρίσιμα γιατί έχει αλλάξει η μεθοδολογία» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 24 Νοε 2016, 2:17:00 μ.μ.

  ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ συμπαραστεκόμενοι ( τσίπρας και οι συν αυτώ) και άμεσα εμπλεκόμενοι Κύπριοι, θα δεχτούν αυτά που συζητούνται για μια συμφωνία στο Κυπριακό που θα επιτρέπει στους Τουρκοκύπριους ( μακρύ και κοντινό χέρι της Άγκυρας)…….

  να έχουν εκ περιτροπής την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και βέτο στην θέληση της πλειοψηφούσης, τώρα Ελληνοκυπριακής πλευράς,…….

  να χειρίζεται πλέον και σε μεγάλο βαθμό η Άγκυρα την Κυπριακή ΑΟΖ, την δυνατότητα να τορπιλίσει η Άγκυρα τις συμφωνίες Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου,……..

  να έχουμε την Τουρκία που μέσα από τους Τουρκοκύπριους θα καθορίζει την στάση όλης της Κύπρου απέναντι στην Αίγυπτο που αν θυμάστε την αιματοκύλησε, γιατί δεν μπόρεσε να έχει Πρόεδρο της, τον αρεστό σε αυτήν, που ποτέ δεν θα συμφωνούσε με Ελλάδα και Ελληνοκύπριους για κοιτάσματα και ΑΟΖ….
  Το πρώτο που θα κάνει και μάλλον το έχει ξεκινήσει είναι να διαλύσει τις όποιες συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου…. ΕΚΤΟΣ και εάν η Αίγυπτος αποκτήσει φιλότουρκο πρόεδρο ( ΕΝΝΟΕΙΤΕ ME ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΕΣ ) και επίσης αν οι αγωγοί θα περάσουν μέσα από την Τουρκία, και εκτός και εάν οι Τουρκοκύπριοι, δηλαδή η Τουρκία, θα έχουν ίση ωφέλεια, προς το παρόν, γιατί αργότερα με την ανατροπή του δημογραφικού, θα αλλάξουν τα πράγματα…….

  να μην γίνετε κουβέντα από τους προδότες Τσιπραίους Έλληνες που συμπαρίστανται τάχα μου για το καλό αλλά και από τους Κύπριους για τους εκατό χιλιάδες Τούρκους έποικους από τα βάθη της Ανατολίας που εγκατέστησε με την βία η Άγκυρα στην Τουρκοκρατούμενη Κύπρο για να αλλοιώσει τον πληθυσμό της Κύπρου συνολικά όταν θα έρθει η στιγμή, και που από ότι φαίνεται ήρθε.,……

  να διδάσκετε πλέον η Τουρκική γλώσσα σε όλα τα Κυπριακά σχολεία, …..

  να μείνει ο Θεός ξέρει μέχρι πότε ο Τουρκικός στρατός στην Κύπρο και μέχρι τότε όπως λέει ο σοφός λαός, η το σαμάρι σπάει ή ο γάιδαρος ψοφάει……

  να γίνει η Κύπρος τελικά Τουρκική επαρχία αφού είναι δεδομένο ότι με την υπογεννητικότητα των Ελλήνων κα Ελληνοκυπρίων και την υπεργεννητικότητα των Τούρκων στο νησί σε διάστημα είκοσι είκοσι πέντε ετών ο πλειοψηφών πληθυσμός θα είναι οι Τούρκοι…….

  να έρχονται στην Κύπρο νέοι άποικοι Τούρκοι χωρίς κανένα περιορισμό, όταν δεχτεί η ευρωπαϊκή ένωση την ελεύθερη είσοδο Τούρκων υπηκόων στην Έυρωπαϊκή Ένωση, κοντά είναι, ποιος θα εμποδίσει Τούρκους να εγκαθίστανται στην Κύπρο? Τάχα μου για δουλειές?

  να έχουμε επτά Ελληνοκύπριους και πέντε Τουρκοκύπριους στην Ανώτατη Αρχή, και αν ένας Τουρκοκύπριος από τους πέντε πει όχι σε κάτι που θα προτείνει η Ελληνοκυπριακή πλευρά είτε έχει την προεδρία είτε δεν την έχει, το προτεινόμενο δεν θα γίνετε δεκτό……..
  Κάποιοι δουλεύουν για την Τουρκία? Κάποιοι είναι γιουσουφάκια?

  Χίλιες φορές διχοτόμηση από την παράδοση στην Τουρκία! Το ακούτε προδότες?

  Και από ό’ τι φαίνεται προδότες έχουμε, πατριώτες δεν έχουμε………

  Μήπως πρέπει να ανοίξει το Γουδί?

  Item Reviewed: ΤΑ ''ΣΠΑΝΕ'' με τον Καραμανλή; ΕΥΘΥΝΕΣ από τον Τσακαλώτο και στη ΝΔ για το Μνημόνιο! Rating: 5 Reviewed By: ThePress.gr