Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

  Σόιμπλε καλεί Λονδίνο: Η Ευρώπη δε θα γίνει αλα καρτ για χάρη σας


  Κατά της Βρετανίας στρέφει τα πυρά του τώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με δηλώσεις του στους Financial Times.
  Ο Σόιμπλε έστειλε μήνυμα στους Βρετανούς ότι δεν μπορούν να επιλέξουν μερικό Brexit, που θα τους επιτρέπει πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και να ελέγχει την ίδια στιγμή τη μετανάστευση. «Δεν υπάρχει μενού α λα καρτ» ξεκαθάρισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, «είναι το πλήρες μενού ή τίποτα απολύτως» προσθέτει. Η ελευθερία της κυκλοφορίας, υπογράμμισε ο Σόιμπλε, πάει μαζί με την πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
  Ο έλεγχος της μετανάστευσης που προέρχεται από τις ευρωπαϊκές χώρες ήταν ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, όμως οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν σταματούν να υπενθυμίζουν πως ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν αντίθετο με τη λειτουργία της ΕΕ.
  Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρακτήρισε μάλιστα την Τρίτη στο BBC «διανοητικά αδύνατες και πολιτικά αδιανόητες» τις απαιτήσεις του βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον ο οποίος επανέλαβε, μιλώντας σε τσεχική εφημερίδα, πως η χώρα του θέλει να συνεχίσει να συναλλάσσεται ελεύθερα με την ΕΕ περιορίζοντας ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή μετανάστευση.
  Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε επίσης πως η Βρετανία, ακόμα και όταν ολοκληρωθεί το Brexit, θα δεσμεύεται από τις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ για πολλά χρόνια, στον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής για παράδειγμα, αλλά και όσον αφορά τους λογαριασμούς που η χώρα πρέπει να πληρώσει στην Ένωση.
  «Είναι πιθανό να υπάρξουν ορισμένες δεσμεύσεις που θα διατηρηθούν μετά την έξοδο (...) και ακόμη εν μέρει έως το 2030», είπε στους FT, προειδοποιώντας ότι η ΕΕ δεν μπορεί «να δώσει γενναιόδωρες επιστροφές χρημάτων».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Σόιμπλε καλεί Λονδίνο: Η Ευρώπη δε θα γίνει αλα καρτ για χάρη σας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr