GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεισόδια μεταξύ ανήλικων μεταναστών σε κέντρο φιλοξενίας στην Πάτρα

Συμπλοκή μεταξύ ανήλικων μεταναστών σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο κέντρο φιλοξενίας της Πάτρας, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό...


Συμπλοκή μεταξύ ανήλικων μεταναστών σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο κέντρο φιλοξενίας της Πάτρας, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός εξ αυτών.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, Γεωργία Τζανάκου, το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε ένταση μεταξύ περίπου 15 ανηλίκων, που διαμένουν σε δύο διαφορετικά δωμάτια. Αιτία ήταν το γεγονός, πως κάποιοι από τους ανήλικους που διέμεναν στο ένα από τα δωμάτια έκαναν φασαρία, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να μη μπορούν να κοιμηθούν. Έτσι, έπειτα από λίγη ώρα, κάποιοι από τους ανήλικους ήλθαν σε αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι και ένας ακόμη να λιποθυμήσει. Αμέσως μετά, όπως ανέφερε η Γεωργία Τζανάκου, εκλήθη το ΕΚΑΒ και τα παιδιά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες εξετάσεις και την παροχή των πρώτων βοηθειών, επέστρεψαν στο κέντρο φιλοξενίας.

Ένας ακόμη ανήλικος διακομίστηκε στην ψυχιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, όπου έπειτα από εξετάσεις επέστρεψε και αυτός στο κέντρο φιλοξενίας.

Όπως ανέφερε η κ. Τζανάκου, κλήθηκε και η Αστυνομία, επειδή στην αντιπαράθεση είχαν εμπλακεί αρκετοί ανήλικοι. Όμως, δεν χρειάστηκε να επέμβει, αφού το κλίμα ήταν πλέον ήρεμο και έτσι περιορίστηκε στην καταγραφή του συμβάντος.

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό, στο κέντρο φιλοξενίας, που λειτουργεί στην Πάτρα από το 2014, διαμένουν 34 ανήλικοι και δεν ήταν η πρώτη φορά που καταγράφεται κάποιο επεισόδιο. Πάντως, μετά τα όσα συνέβησαν χθες, όσοι ανήλικοι ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, θα μετακινηθούν, όπως προβλέπει ο κανονισμός, σε άλλα κέντρα φιλοξενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση