GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι από τις σαρωτικές πλημμύρες

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ιταλία από την Πέμπτη στοίχισαν την ζωή σε δύο ανθρώπους την ώρα που δύο άνθρωποι αγνοούνται...


Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ιταλία από την Πέμπτη στοίχισαν την ζωή σε δύο ανθρώπους την ώρα που δύο άνθρωποι αγνοούνται, στο βόρειο και το νότιο τμήμα της χώρας, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά ΜΜΕ.

Ένας ψαράς ηλικίας 73 ετών έχασε την ζωή του στη βόρεια Ιταλία, κοντά στη Γένοβα, στη Λιγουρία. Στο Πεδεμόντιο, τη γειτονική περιφέρεια, τα μέλη των ομάδων διάσωσης εντόπισαν σήμερα το απόγευμα τη σορό μιας γυναίκας ηλικίας 70 ετών που αγνοείτο από χθες Παρασκευή όταν βγήκε εν μέσω κακοκαιρίας για να σώσει τα άλογά της.

Στην Σικελία, στο νότιο τμήμα της Ιταλίας, δύο άνδρες αγνοούνται. Ένας αγρότης ηλικίας περίπου 60 ετών χάθηκε στο Αγκριτζέντο, ενώ ένας 74χρονος άνδρας, που επέστρεφε στο σπίτι του με ένα μηχανάκι, σύμφωνα με την οικογένειά του, αγνοείται στη Μεσσήνη.

Στο Αγκριτζέντο που επλήγη από τις πλημμύρες, η τοπική συνδικαλιστική ένωση αγροτών Coldiretti προειδοποίησε για μια απώλεια ύψους 50% στην συγκομιδή των εσπεριδοειδών, ενώ οι δρόμοι που έχουν καταστραφεί δίνουν την εντύπωση ότι «επιστρέψαμε στον Μεσαίωνα» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Αν και οι βροχοπτώσεις σταμάτησαν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας διατηρεί τον κόκκινο συναγερμό, το ανώτερο επίπεδο επιφυλακής, για σήμερα σε ορισμένες περιοχές της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία και ενός τμήματος της Λομβαρδίας και της Εμίλιας Ρομάνιας, στον βορρά.

Μόνο στο Πεδεμόντιο, την πλέον πληγείσα περιοχή, εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους και οι ζημιές ανέρχονται, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, σε 100 και πλέον εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση