GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ομπάμα και οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις

Σε λιγότερο από 24 ώρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, φτάνει στην Αθήνα και οι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματ...


Σε λιγότερο από 24 ώρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, φτάνει στην Αθήνα και οι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούν τη μια σύσκεψη μετά την άλλη, ώστε να σχεδιάσουν τα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας που έχουν εφαρμοστεί ποτέ στο λεκανοπέδιο.

Πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και από την ΓΑΔΑ, αναφέρουν πως το τελικό σχέδιο θα είναι έτοιμο σήμερα το βράδυ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται το επόμενο 48ωρο στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες θα συμμετέχουν στα μέτρα, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς κεντρικές οδικές αρτηρίες θα κλείνουν ανά διαστήματα, ανάλογα με τις μετακινήσεις του Αμερικανού προέδρου.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα μείνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης, που έχει μετατραπεί σε «φρούριο».

Εδώ και αρκετές εβδομάδες στο ξενοδοχείο έχουν φτάσει Αμερικανοί πράκτορες που ελέγχουν κάθε σπιθαμή των εγκαταστάσεων. Αύριο μάλιστα στα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να συμμετέχει και το λιμενικό όπου θα περιπολεί με πλωτά γύρω από το ξενοδοχείο.

Τα μέτρα ασφαλείας θα ξεκινήσουν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα προσγειωθεί το Air Force One που θα μεταφέρει τον Μπάρακ Ομπάμα.

Εκεί θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές, Αμερικανοί πράκτορες, άνδρες της ασφαλείας και της αντιτρομοκρατικής, όπου θα οδηγήσουν τον Αμερικανό Πρόεδρο στο ειδικό θωρακισμένο όχημα που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του και το οποίο ήρθε από την Αμερική.

Ο εξοπλισμός των Αμερικανών είναι υπερσύγχρονος και μαζί τους θα έχουν ένα ειδικό όχημα, το όποιο μπορεί να «κόβει» το σήμα των κινητών τηλεφώνων σε μεγάλη ακτίνα. Το συγκεκριμένο όχημα απενεργοποιεί βόμβες που πυροδοτούνται με κινητά.

Αύριο, λόγω τις επίσκεψης Ομπάμα, έχουν ήδη προγραμματιστεί συλλαλητήρια και οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο να κλείνουν για κάποιες ώρες σταθμοί του Μετρό, αλλά ακόμη και να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας γύρω από την αμερικανική πρεσβεία.

Επίσης, αναμένεται να δημιουργηθεί «νεκρή ζώνη» γύρω από κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, όπου οι διαδηλωτές δεν θα μπορούν να προσεγγίσουν.

Αύριο, άτομα του αναρχικού χώρου έχουν δώσει κάλεσμα συγκεντρώσεων στις 6 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο με σκοπό να φτάσουν με πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ στις 6:30 το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση