GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΔ: Η αποφασιστική μας στάση απέτρεψε το μιντιακό πραξικόπημα

«Η Κυβέρνηση υπέστη μεγάλη πολιτική ήττα και ετράπη σε άτακτη υποχώρηση», τονίζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση του Ε...


«Η Κυβέρνηση υπέστη μεγάλη πολιτική ήττα και ετράπη σε άτακτη υποχώρηση», τονίζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.).

Σχολιάζοντας τη συμφωνία στη Διάσκεψη των Προέδρων, τονίζουν πως το κόμμα ήταν σταθερά υπέρ πραγματικά ανεξάρτητων και ισχυρών αρχών, που είναι σε θέση να υπηρετήσουν την αποστολή τους. Το αποδείξαμε με τη συγκρότηση των τεσσάρων από τις πέντε συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές μέσα σε λίγους μήνες., επισημαίνουν.

Στη ΝΔ θυμίζουν ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ποτέ δεν συναίνεσε σε καμία ανεξάρτητη αρχή, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να προκύπτει ακόμη και ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων τους, και κάνουν λόγο για αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας η οποία και απέτρεψε το επιχειρούμενο «μιντιακό» πραξικόπημα.

Όπως λένε, απετράπη το «μαύρο» στην ενημέρωση που αποπειράθηκε ο κ. Παππάς, το οποίο θα έστελνε στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και θα προκαλούσε ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Μάλιστα, κάνουν λόγο για έναν αυθαίρετο περιορισμό των τηλεοπτικών καναλιών με μια μελέτη-παρωδία και ένα διαγωνισμό-φιάσκο, που αποκάλυψε τα σχέδια διαπλοκής της κυβέρνησης.

«Οι πολίτες συνειδητοποίησαν το σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει τα Μ.Μ.Ε, να χτυπήσει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό», τονίζουν οι κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας καθοριστική την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε τον «νόμο Παππά».

Στη ΝΔ τονίζουν πως «με τη σημερινή συμφωνία για συγκρότηση του Ε.Σ.Ρ., διασφαλίσαμε ότι κανένα κανάλι δεν πρόκειται να κλείσει» και πως καμία θέση εργασίας δεν πρόκειται να χαθεί. «Με την υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας, βάλαμε τέλος στο καθεστώς ανομίας που προκάλεσε ο κ. Παππάς. Πετύχαμε ότι θα υπάρξει ένα πραγματικά αντικειμενικό, αμερόληπτο και ισχυρό Ε.Σ.Ρ., που θα επιτελέσει με ευθύνη το ρόλο του και θα υπηρετήσει στο ακέραιο το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική ενημέρωση. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι δεν κάνει εκπτώσεις και δεν παίζει παιχνίδια με το Σύνταγμα και τις επιταγές του» τονίζουν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως με

τη δήλωση του Προέδρου της Βουλής και σε ένα βαθμό με τη δήλωση του κ. Παππά, η Κυβέρνηση παραδέχθηκε, έστω και με καθυστέρηση, το λάθος της με τις τέσσερις άδειες.

«Είναι αυτονόητο ότι είναι θέμα στοιχειώδους ευθύνης από την πλευρά της κυβέρνησης, να τηρήσει τη δήλωση που έκανε ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των αδειών», δηλώνουν στη ΝΔ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση