Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

  Μοσκοβισί: Οι Έλληνες παίρνουν τις ευθύνες τους, να κάνουμε το ίδιο


  Την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα διατύπωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

  Ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως είναι σε θετική κατεύθυνση οι συζητήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση. Είμαι πεπεισμένος ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση του ελληνικού προγράμματος, σε φάση επιτυχίας, ανέφερε, ενώ σημείωσε πως γνωρίζει ότι απαιτείται προσπάθεια από τον ελληνικό λαό, το έχει συνειδητοποιήσει αυτό, “αλλά νομίζω ότι η ανταμοιβή είναι μέσω της ανάπτυξης, της εμπιστοσύνης και των θέσεων εργασίας”.

  Αναφορικά με το χρέος, τόνισε: “Αν [οι Έλληνες] πάρουν τις ευθύνες, και φαίνεται ότι το κάνουν, τότε πρέπει να πάρουμε τις δικές μας, και νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι το πνεύμα με το οποίο πρέπει να εισέλθουμε στην προοπτική των μελλοντικών συνομιλιών για την αναδιάρθρωση του χρέους. Εγώ υποστηρίζω μία συνολική συμφωνία στο τέλος αυτού του χρόνου. Ξέρω ότι το μονοπάτι είναι στενό, αλλά νομίζω ότι υπάρχει τρόπος για την επιτυχία”. Υπογράμμισε ακόμα ότι “χρειαζόμαστε μαζί μας το ΔΝΤ”.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Μοσκοβισί: Οι Έλληνες παίρνουν τις ευθύνες τους, να κάνουμε το ίδιο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr