GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολ Κρούγκμαν: Η χώρα που δεν γνωρίζουμε

«Άνθρωποι σαν και εμένα και πιθανόν και οι περισσότεροι αναγνώστες των The New York Times πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τη χώρα στην οπο...


«Άνθρωποι σαν και εμένα και πιθανόν και οι περισσότεροι αναγνώστες των The New York Times πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τη χώρα στην οποία ζούμε» έγραψε σε άρθρο του ο Αμερικανός οικονομολόγος και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ, Πολ Κρούγκμαν, λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.
«Πιστεύαμε ότι οι συμπολίτες μας στο τέλος δεν θα ψήφιζαν υπέρ ενός υποψηφίου που δεν έχει τα προσόντα για μία τόσο καίρια θέση, με ταμπεραμέντο ψυχοπαθούς, τόσο τρομακτικός σχεδόν γελοίος. Πιστεύαμε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών αξιολογούν τους δημοκρατικούς κανόνες και το κράτος δικαίου» σημειώνει ο Κρούγκμαν και συνεχίζει:
«Από ότι φαίνεται κάναμε λάθος. Ένας σημαντικός αριθμός Αμερικανών, λευκών που ζουν κυρίως σε αγροτικές περιοχές, δεν συμμερίζονται την ιδέα για το τι πραγματικά είναι η Αμερική. Για αυτούς όλα έχουν να κάνουν με το αίμα και τη γη και τη φυλετική ιεραρχία. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που ενδεχομένως να μην συμμερίζονται αυτές τις αντιδημοκρατικές αξίας αλλά που δεν θα ψήφιζαν οτιδήποτε δεν φέρει τη ταμπέλα των Ρεπουμπλικανών»
«Δεν ξέρω πως θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα. Είναι η Αμερική ένα αποτυχημένο έθνος και μία αποτυχημένη κοινωνία; Φαίνεται πιθανό. Υποθέτω ότι πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να συνεχίσουμε, παρά την τρομακτική νύχτα αποκαλύψεων που βιώσαμε» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κρούγκμαν στο άρθρό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση