GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποτεφρώθηκε η σορός του Φιντέλ Κάστρο – Η Κούβα τον αποχαιρετά

Η σορός του ηγέτη της ιστορικού ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο αποτεφρώθηκε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, "σύμφωνα με την επιθυμία...


Η σορός του ηγέτη της ιστορικού ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο αποτεφρώθηκε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, "σύμφωνα με την επιθυμία που είχε εκφράσει ο σύντροφος Φιντέλ". Ο Κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης ανήκει πλέον στην ιστορία και αυτή θα τον κρίνει, όπως είπε και ο Μπαράκ Ομπάμα.
Η σορός του αποτεφρώθηκε σε μια ιδιωτική τελετή και πλέον, ο λαός της Κούβας έχει 7 μέρες μπροστά του για να τον πενθήσει και να τον αποχαιρετήσει.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του 9ημερου εθνικού πένθους που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου μέχρι την Τρίτη το απόγευμα οι πολίτες της Κούβας θα μπορούν να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη τους στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα της Κούβας Χοσέ Μαρτί, σύμβολο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.
Θα ακολουθήσει συγκέντρωση στην πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα.
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, η τέφρα του θα μεταφερθεί από την Αβάνα στο Σαντιάγο ντε Κούβα, διασχίζοντας ολόκληρο το νησί της Κούβας σε ανάμνηση της νικηφόρου πορείας του 1959.
Εκεί θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, όπου θα τελεστεί ταφή στο κοιμητήριο της Αγίας Ιφιγένειας. Στο ίδιο κοιμητήριο έχει ταφεί και ο Χοσέ Μαρτί.
Την ιστορική ανακοίνωση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο έκανε ο πρόεδρος της Κούβας και αδελφός του, Ραούλ, ο οποίος τον διαδέχθηκε στην εξουσία το 2006. «Ο κομαντάντε της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ της Παρασκευής», είπε ο Ραούλ Κάστρο σε διάγγελμά του το οποίο μετέδωσε απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Κούβας.
Το σύντομο διάγγελμα του προέδρου κατέληξε με ένα βροντερό: "Hasta la victoria siempre!" ("Μέχρι τη νίκη" ) τη γνωστή φράση-ορόσημο του κομαντάντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση