GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν διαβάζαμε την δημοσκόπηση ανάποδα..

Aπό τον Αντώνη Κρούστη Αν κάποιος παρατηρήσει λίγο πιο αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης, πέραν της πρόθεσης ψήφου υπέρ της ΝΔ με...


Aπό τον Αντώνη Κρούστη

Αν κάποιος παρατηρήσει λίγο πιο αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης, πέραν της πρόθεσης ψήφου υπέρ της ΝΔ με 15%, θα διαπιστώσει ότι οι νοσταλγοί του ΣΤΑΛΙΝ (ΚΚΕ 5,5%) και οι τιμητές του ΧΙΤΛΕΡ (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7%) εκπροσωπούν πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες . Τραγικό!

Αναλύοντας λίγο διαφορετικά τη δημοσκόπηση και προσθέσει κανείς τις αριστερές δυνάμεις : ΚΚΕ 5,5% , ΛΑΕ 1% , ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5% συγκεντρώνει επίσης περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες που νοσταλγούν καθεστώτα που κατακρήμνισαν κάθε τάξη δικαίου και ελευθερίας, μόλις λίγα χρόνια πριν. Αν σ’ αυτά προσθέσει κανείς και τον ερμαφρόδιτο, αλλά στον κεντρικό του πυρήνα , Αριστερό ΣΥΡΙΖΑ 15%, τότε τα ποσοστά της Αριστεράς στην Ελλάδα βρίσκονται κοντά στο ¼ του εκλογικού σώματος.

Το σύνολο λοιπόν της κολεκτιβιστικής νοοτροπίας στην Ελλάδα, προσθέτοντας και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αποτελεί σχεδόν το 1/3 του εκλογικού σώματος. Επίσης τραγικό!

Δεδομένου ότι το 1/3 αδιαφορεί για τις εκλογές, μας φέρνει μπροστά σε ένα ιδεολογικό δίπολο μεταξύ των δυνάμεων που θέλουν να ανήκουν σε μια ελεύθερη οικονομία Δυτικού τύπου και σε αυτές που ονειρεύονται τον έλεγχο της οικονομίας από μια κομματική γραφειοκρατία.

Πράγματι τα αποτελέσματα είναι άκρως απογοητευτικά λίγο πριν μπούμε στο σωτήριο έτος 2017.

Το πρόβλημα είναι ότι τα κόμματα της Αριστεράς, άσχετα με τα ποσοστά τους και τις μεταξύ τους διαφορές, έχουν κινηματικό χαρακτήρα υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού προς την οικονομία της αγοράς. Με τη δράση τους επηρεάζουν μάζες πληθυσμού που άλλοτε του κλέβουν την ψήφο και άλλοτε επηρεάζοντας την νοοτροπία του, με αποτέλεσμα ακόμα και τα αστικά κόμματα να πολιτεύονται με σοσιαλίζουσα νοοτροπία.

Μια μάχη που δεν έχει δοθεί είναι αυτή των ιδεών. Ο φιλελευθερισμός είναι το πιο ηθικό σύστημα γιατί βασίζεται στην ελευθερία του ατόμου. Η ελευθερία όμως χρειάζεται και ευθύνη για να αποδώσει. Οι έλληνες πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στα κόμματα που αναλαμβάνουν την ευθύνη για λογαριασμό τους και να στραφούν στο δύσκολο δρόμο , αλλά αποτελεσματικό, της προσπάθειας και της προόδου.

κ .Μητσοτάκη έχετε πολύ δουλειά ακόμα να πείσετε τους έλληνες πολίτες ότι δεν χρειάζονται την κηδεμονία σας, αλλά τις ευκαιρίες που θα τους δώσετε για να προοδεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση