Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

  ΕΦΥΓΕ από τη ζωή ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ...

  Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος -κατά πολλούς ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Πρόεδρος της Δημοκρατίας τουλάχιστον μετά τη μεταπολίτευση- εξέπνευσε στις 23:18 το βράδυ της Κυριακής, στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου νοσηλευόταν, από επιπλοκές πνευμονίας.

  Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια». Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από «αμφοτερόπλευρη πνευμονία εξ εισροφήσεως». Η υγεία του ήταν ήδη επιβαρυμένη και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε και παρουσίασε ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών συστημάτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 σχολια:

  Δημήτρης Κλ. είπε... 21 Νοε 2016, 1:12:00 π.μ.

  Ο Κωστής Στεφανόπουλος, παρότι ανήκε στη δεξιά, είχε βάλει αξιοκρατικά και αντικειμενικά, τον πήχυ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πολύ ψηλά.
  Τίμησε το αξίωμα.
  Οι άλλοι, δυστυχώς, περνούν από κάτω!
  Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

  Ανώνυμος είπε... 21 Νοε 2016, 12:35:00 μ.μ.

  ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: "ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ»
  =======================================================================
  (…)* Το μήνυμα το εξέπεμψε η Ρηγίλλης.
  Κανείς δεν αμφισβητούσε ποιος ήταν ο αποστολέας. Το μήνυμα ήταν σαφές. Τη δικαστική εξουσία την έλεγχε προσωπικά ο Κώστας Μητσοτάκης. Και θα τη χρησιμοποιούσε. Με αυξανόμενη δραστικότητα».

  *Αν και η ποινικοποίηση της ζωής του τόπου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν παραπάνω από ορατή, κανείς δεν έδωσε την πρέπουσα προσοχή στις δηλώσεις του τέως προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου, ως αρχηγού ΔΗΑΝΑ, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη το πρωί της Δευτέρας, 9 Απριλίου 1990, μία μέρα μετά την εκλογική του νίκη.

  «Οι πολιτικοί συντάκτες που παρακολούθησαν τις επαφές Στεφανόπουλου –
  ===========================================
  Μητσοτάκη και τη συνάντησή τους δεν κατέγραψαν μία αποστροφή του ίδιου του Κωστή Στεφανόπουλου. Δεν την αξιολόγησαν ως σημαντική.
  *Ο έντιμος Κωστής Στεφανόπουλος περιέγραψε ένα πρόσωπο που δεν θα έπρεπε να
  ————————————————————————————————–
  επιλεγεί, τρεις μήνες μετά, ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Την 1η Ιουλίου 1990.
  ————————————————————————————-
  Τον Βασίλειο Κόκκινο!»
  ——————————
  Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη ήταν ειλημμένη.
  ================================
  «Οι δίκες θα γίνουν», διαβεβαιώνει στις 24 Απριλίου 1990, παρουσιάζοντας στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του. «Η Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση έδωσαν αμέσως δείγμα γραφής. Κυρίως για τις μεταξύ τους σχέσεις… Το γνωστό έγκυρο περιοδικό ¨Der Spiegel¨, στο πρώτο τεύχος που κυκλοφόρησε με πρωθυπουργό τον Κώστα Μητσοτάκη, επισήμανε, Ακόμα και για τους αφελείς: ¨Θα κυβερνήσω ακόμα και με τη Δικαιοσύνη¨. Το στρατό δεν τον χρειαζότανε. Το χωροφύλακα; Ίσως. Αρκεί να ταυτιστεί με το κράτος».

  Ν Βράχος

  Item Reviewed: ΕΦΥΓΕ από τη ζωή ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr