GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραμπ σε Τσίπρα: Παρακολουθώ τη δουλειά σας, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκλεγμένο πρόεδρο τον Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με...


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκλεγμένο πρόεδρο τον Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών έγινε με πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Παρακολουθώ τη δουλειά που κάνετε, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα», είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στον Αλέξη Τσίπρα ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και στον οικονομικό τομέα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, την οποία χαρακτήρισε «πολύ καλή».

«Ο ελληνικός λαός είναι ένας καταπληκτικός λαός», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος έχει πολλούς Ελληνοαμερικανούς στην ομάδα του, και ο κ. Τραμπ απάντησε πως οι Ελληνοαμερικανοί τον ψήφισαν με μεγάλες πλειοψηφίες.

Η συνομιλία έκλεισε με τον κ. Τραμπ να λέει ότι όταν αναλάβει τα καθήκοντά του, θα ξαναμιλήσουν, πως θα είναι σε επαφή και ότι «θα χαρεί κάποια στιγμή να πουν από κοντά».
Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, συνεχάρη τον κ. Τραμπ για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής –ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης– καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα.

Τέλος συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση