GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άντι Γκαρσία για Κάστρο: Λυπάμαι τον λαό της Κούβας που υπέφερε

Στον απόηχο του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο, ο Άντι Γκαρσία εκφράζει τη "βαθιά του θλίψη" στον λαό της Κούβας που έζησε κάτω απ...


Στον απόηχο του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο, ο Άντι Γκαρσία εκφράζει τη "βαθιά του θλίψη" στον λαό της Κούβας που έζησε κάτω από τις διαταγές του πρώην ηγέτη της χώρα. Ο 60χρονος ηθοποιός, γεννήθηκε το 1956 στην Αβάνα της Κούβας και σε ηλικία πέντε ετών η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι.
"Είναι απαραίτητο για μένα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη που αισθάνομαι για όλους τους Κουβανούς, εντός και εκτός της Κούβας που υπέφεραν από τις αγριότητες και την καταδυνάστευση που προκάλεσε ο Φιντέλ Κάστρο και το ολοκληρωτικό του καθεστώς. Οι υποσχέσεις της επονομαζόμενης επανάστασης του για δημοκρατία και πλουραλισμό, υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι ψευδείς υποσχέσεις και μια προδοσία απέναντι στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα", ανέφερε ο Γκαρσία και συνέχισε: "Οι εκτελέσεις, οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις των πολιτικών αντιφρονούντων και των μελών της LGBT κοινότητας, η άρνηση της ελευθεροτυπίας, των εκλογών και των θρησκευτικών ελευθεριών συνεχίζουν να είναι η κληρoνομιά του. Υποστήριξε ότι η ιστορία θα τον συγχωρέσει, αλλά επίσης μπορεί να τον καταδικάσει. Προσεύχομαι για αυτό που πάντοτε προσευχόμουν: την αποκατάσταση του Συντάγματος και την απόλυτη ελευθερία για όλους τους ανθρώπους της Κούβας. Το όνειρο είναι ακόμη ζωντανό όπως και ο αγώνας για να γίνει πραγματικότητα. Ας είναι το πνεύμα το Χοσέ Μάρτι και του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αυτό που θα μας δείξει το δρόμο".

 

1 σχόλιο

  1. Και γω που γεννήθηκα στην Λιβύη, το Ιρακ, την Συρια, το Αφγανισταν, την Γιουγκοσλαβια, τον Παναμα, την Αργεντινη, την Χιλη, την Ελλαδα και αλλου, λυπαμαι που ειχα ή δεν είχα Δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση