GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές πριν από τον ύπνο

Μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη προειδοποιεί ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου, υπολογιστή, τάμπλετ ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής στο...


Μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη προειδοποιεί ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου, υπολογιστή, τάμπλετ ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής στο κρεβάτι πριν τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει αϋπνία και κακή ποιότητα ύπνου.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ειδικό στη βιοστατιστική Μπεν Κάρτερ του King’s College του Λονδίνου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό παιδιατρικό περιοδικό “JAMA Pediatrics”, αξιολόγησαν 20 έρευνες παρατήρησης, που συνολικά αφορούσαν περίπου 125.200 παιδιά, με μέση ηλικία 14,5 ετών. Διαπιστώθηκε ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο ανεπαρκούς ύπνου.
Οι επιστήμονες επισήμαναν ότι ο ύπνος είναι ζωτικός για την υγιή σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών και τόνισαν ότι η χρήση ηλεκτρονικών φορητών συσκευών πριν από τον ύπνο έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για την ποσότητα, όσο και για την ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην αποδίδουν καλά την επόμενη μέρα.
Οι ερευνητές συνιστούν την ελάχιστη δυνατή χρήση τέτοιων συσκευών στην κρεβατοκάμαρα πριν την ώρα του ύπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση