GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την αιματηρή επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ

Η τουρκική κυβέρνηση «έδειξε» τους Κούρδους του PKK ως ενόχους για την χθεσινή επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ. Η συγκυρία ήταν ιδιαίτερα β...


Η τουρκική κυβέρνηση «έδειξε» τους Κούρδους του PKK ως ενόχους για την χθεσινή επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ. Η συγκυρία ήταν ιδιαίτερα βολική μετά τις συλλήψεις Κούρδων βουλευτών και πολιτικών.

Ωστόσο το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στην πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100. 

Η έκρηξη προκλήθηκε γύρω στις 08:00 το πρωί τοπική ώρα, κοντά σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής Μπαγκλάρ. Νωρίτερα συμπρόεδροι και εννιά βουλευτές του τουρκικού φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) συνελήφθησαν πριν τα ξημερώματα σήμερα λόγω της άρνησής τους να δώσουν κατάθεση για εγκλήματα που σχετίζονται με "τρομοκρατική προπαγάνδα".

Η τουρκική αστυνομία έκανε επιδρομή στα σπίτια των συμπροέδρων Σελαχαντίν Ντεμιρτάς στην Άγκυρα και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ στο Ντιγιαρμπακίρ, τη μεγαλύτερη πόλη στη κυρίως κουρδική νοτιοανατολική περιοχή της Τουρκία, είπαν οι δικηγόροι του κόμματος στο πρακτορείο Reuters.

Άλλοι εννιά βουλευτές του HDP βρίσκονται υπό κράτηση, είπαν.

Η Τουρκία κατηγορεί το HDP ότι διατηρεί δεσμούς με το μαχητικό Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση