GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Γάλλοι Ρεπουμπλικάνοι ψηφίζουν σήμερα τον υποψήφιο πρόεδρό τους

Ο δεύτερος γύρος των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων (κεντροδεξιά) στις προεδρικές εκλογές το...


Ο δεύτερος γύρος των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων (κεντροδεξιά) στις προεδρικές εκλογές του 2017 διεξάγεται σήμερα στη Γαλλία.

Οι δύο υποψήφιοι και δύο πρώην πρωθυπουργοί: ο σκληροπυρηνικός Φρανσουά Φιγιόν, φαβορί μετά τη νίκη-έκπληξη που κατήγαγε στον πρώτο γύρο, και ο μετριοπαθής Αλέν Ζιπέ. Ο νικητής  θα έχει ισχυρές πιθανότητες να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Οπαδός μιας θεραπείας σοκ για την απαλλαγή της Γαλλίας από τον "κρατισμό", ο πρώτος έχει πολύ φιλελεύθερες θέσεις στην οικονομία και ένα συντηρητικό πρόγραμμα για τα κοινωνικά ζητήματα.

Ο δεύτερος υποστηρίζει "βαθιές μεταρρυθμίσεις" αλλά "χωρίς βαναυσότητα".

Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Απέναντι σε μια αριστερά πιο διχασμένη από ποτέ, εκείνος που θα κερδίσει το χρίσμα της δεξιάς έχει ισχυρές πιθανότητες να περάσει σε λιγότερο από έξι μήνες στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών μαζί με την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, και να την κερδίσει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Με την εντυπωσιακή άνοδό του ο Φιγιόν ανέτρεψε μια "μονομαχία", όπως είχε προαναγγελθεί από τις δημοσκοπήσεις, ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και έναν ακόμη πρώην πρωθυπουργό, τον Αλέν Ζιπέ, 71 ετών.

Ο τελευταίος συγκέντρωσε το 28% ενώ προηγείτο εδώ και μήνες σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Και ο Νικολά Σαρκοζί, 61 ετών, αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο.

Ο πρώην αρχηγός του Κράτους προσέφερε αμέσως την υποστήριξή του στον Φρανσουά Φιγιόν,. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις του δίνουν τη νίκη με 61% έναντι 39% του Αλέν Ζιπέ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση