Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

  ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ο κ. Τσίπρας...

  Οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι ο Τσίπρας αλλά αφελής δεν είναι!
  Αυτό το συμπέρασμα έβγαζαν -και μου το μετέφεραν- παλαιά στελέχη του αριστερού χώρου, παρακολουθώντας τον ανασχηματισμό και τις πρώτες κινήσεις και δηλώσεις του πρωθυπουργού μέχρι και τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Θα προσπαθήσω να συνοψίσω λοιπόν μερικές από αυτές τις διαπιστώσεις.

  Ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται πλήρως ότι οι επόμενες εκλογές είναι χαμένες γι αυτόν. Γι αυτό και  μιλώντας στους υπουργούς του δεν αναφέρθηκε καθόλου σε «νίκη», ούτε καν μίλησε για τις δημοσκοπήσεις, ενώ απέφυγε και να επαναλάβει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 2019. Το μόνο που είπε ήταν ότι «προσωπική φιλοδοξία» του είναι να μην αποτελέσει έναν ακόμη πρωθυπουργό της κρίσης αλλά τον πρωθυπουργό που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Μ’ άλλα λόγια, έλεγε ότι αφού θα χάσει που θα χάσει, τουλάχιστον ας τελειώσει επί των ημερών του η κρίση. Μόνο που ούτε αυτό θα γίνει…

  Έτσι, τι κάνει ο κ. Τσίπρας; Προσπαθεί να στήσει το δικό του μαγαζί. Το έκανε ως ένα μεγάλο βαθμό στο κόμμα το προηγούμενο διάστημα, το δρομολόγησε τώρα και στην κυβέρνηση. Ήδη σας είχα ενημερώσει, πριν ακόμη βγει η τελική λίστα με τα ονόματα για την προσπάθειά του «να μετατρέψει εκτός από την κυβέρνηση σε αρχηγικό κόμμα και τον ΣΥΡΙΖΑ» προωθώντας «όσο γίνεται περισσότερους καθαρά δικούς τους ανθρώπους» που δεν θα εξαρτώνται από τις εσωκομματικές ομάδες. Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα των νέων σε ηλικία υπουργών που έκανε με πρώτο και καλύτερο το δεξί του χέρι, Δημ. Τζαννακόπουλο, ο οποίος προορίζεται να γίνει ο νέος …Παππάς. Γι αυτό και τους μάζεψε όλους στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο ώστε να περάσει και το σχετικό μήνυμα ότι «αυτοί είναι οι δικοί μου άνθρωποι». Γι αυτό και πέρα από οτιδήποτε άλλο έχει μεσολαβήσει έκανε υπουργό Εργασίας την 30άρα Ε. Αχτσιόγλου και χθες στο υπουργικό συμβούλιο προχώρησε σε ειδική στήριξη στο πρόσωπό της.

  Ξέροντας ότι χάνει, ο κ. Τσίπρας φτιάχνει μια ασπίδα, που όσο περνάει ο καιρός θα την μεγαλώνει, από τριαντάρηδες «συριζοταλιμπάν» που θα μεταβληθούν μόλις έρθει η στιγμή σε …τσιπροταλιμπάν. Θα μπουν δηλαδή μπροστά να τον στηρίξουν και να τον προστατεύσουν από την εσωκομματική αμφισβήτηση που θα ξεσπάσει από τις ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ έρθει η εκλογική ήττα και η πτώση από την εξουσία. Δηλαδή ο Τσίπρας δημιουργεί μια νέα «παρέα» που είναι όμως περισσότερο προσωπική. Κι αυτό δείχνει πως όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα αφήσει την κομματική καρέκλα. Αντιθέτως, προετοιμάζεται να δώσει τη μάχη για να την κρατήσει. Καταλαβαίνει μάλιστα κι ο ίδιος ότι η στιγμή αυτής της αναμέτρησης δεν θα αργήσει αφού εκείνος μεν βιάζεται να τελειώσει και με τη δεύτερη αξιολόγηση αλλά οι δανειστές, που τον θεωρούν τελειωμένο, στέλνουν συνεχώς μηνύματα ότι πριν από τον Ιανουάριο δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο…

  Την ίδια ώρα επίσης που στήνει τη δική του ομάδα, αποδυναμώνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους υπολοίπους ακόμη και τους μέχρι τώρα κολλητούς του ώστε να χάνουν και τα ερείσματά τους. Ο Ν. Παππάς ναι μεν έμεινε στην κυβέρνηση αλλά όχι με τη δύναμη που είχε ως τώρα ενώ ακόμη και ο «μπαμπάς» Φλαμπουράρης θα ασχολείται πια με τα …ρουσφέτια της καθημερινότητας. Υπολογίστε ότι έχουν ξεδοντιαστεί Δραγασάκης και Βούτσης, οπότε δεν συνιστούν απειλή ούτε οι «γέροντες». Σχεδιασμένα, ξεφορτώθηκε και τους πασοκογενείς για να μην τους έχει μέσα στα πόδια του αργότερα. Διατήρησε μόνο τον Κοτσακά, που είναι ακίνδυνος και έχει ενσωματωθεί, στο κόμμα και τον Κουρουμπλή που τον έστειλε να ασχολείται με τις …βάρκες!
  Μαυρογιαλούρος
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ο κ. Τσίπρας... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr