GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Δεν θέλουμε μία ανιστόρητη αυτοδυναμία της ΝΔ

Όχι ίσες αποστάσεις, αλλά καθαρό προγραμματικό λόγο, πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως «οδικό χάρτη» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στ...


Όχι ίσες αποστάσεις, αλλά καθαρό προγραμματικό λόγο, πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως «οδικό χάρτη» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην παρέμβασή του στην κοινή συνεδρίαση των κομματικών οργάνων των φορέων που την αποτελούν.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν πρέπει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα να δημιουργείται η εντύπωση ότι ο μεσαίος προοδευτικός χώρος, η Συμπαράταξη, η Δημοκρατική Παράταξη είναι ένας παράγοντας αμηχανίας ή αδιεξόδου σε σχέση με το μέλλον. «Πρέπει να είμαστε πάντα ένας παράγοντας εθνικής υπευθυνότητας σε σχέση με την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και πορείας της χώρας», είπε και υπογράμμισε: «Αν θέλουμε να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο που θέλουμε είναι να μην υπάρξει μία ανιστόρητη αυτοδυναμία της ΝΔ και, πολύ περισσότερο, μια ανιστόρητη και επικίνδυνη παντοδυναμία της ΝΔ... Αλλά πρέπει να σκεφτούμε μήπως εμείς προωθούμε άθελά μας επιλογές πολιτών που τείνουν στην αυτοδυναμία της ΝΔ, επειδή προκαλούμε μια αβεβαιότητα με τις τοποθετήσεις μας για το ποια είναι η δική μας θέση και η δική μας προοπτική; Δεν πρέπει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα ούτε ρητά ούτε υπαινικτικά εμείς να υποθάλπουμε, να ενθαρρύνουμε, ή να αποδεχόμαστε τη λύση μιας αυτοδύναμης "παλινόρθωσης" της ΝΔ».

Επίσης προσδιόρισε την κεντρική τακτική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως εξής: «Εκλογές, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι συσχετισμοί, άλλη κυβέρνηση όπως τη θέλουμε».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι μόνο μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, όπως είχε προτείνει από το 2012 το ΠΑΣΟΚ. «Ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει. Κι αν θέλει να αυτοαποκλεισθεί κάνοντας την μικροκομματική επιλογή μια νέας δημαγωγίας, ας την κάνει με τη δική του ευθύνη», υπογράμμισε.

Ανέλυσε διεξοδικά τις δυσμενείς συνέπειες από τη βλαπτική πολιτική για τη χώρα, όπως είπε, που ακολούθησε και ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που συνιστά κορυφαία αντένδειξη για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.

«Συνεργαζόμαστε, δηλαδή, στην πραγματικότητα με όσους αποδέχονται το δικό μας στρατηγικό πλαίσιο, αρκεί να το διατυπώνουμε καθαρά χωρίς αμφιθυμίες, με ολοκληρωμένες διατυπώσεις, και σταθερότητα και πίστη και τεκμηρίωση. Αυτό σημαίνει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν τείνει χείρα βοηθείας ούτε δημιουργεί τις επικοινωνιακές εντυπώσεις ότι ενδεχομένως τείνει χήρα βοηθείας στον ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως στα θέματα τα σχετικά με τους δημοκρατικούς και δικαιοκρατικούς θεσμούς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση