GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι σταρ του Χόλυγουντ ανοίγουν το πορτοφόλι τους για να βγει η Κλίντον

Μια ματιά και μόνο στη λίστα των μεγαλύτερων δωρητών της Χίλαρι Κλίντον αρκεί για να σκεφτεί κανείς ότι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κό...


Μια ματιά και μόνο στη λίστα των μεγαλύτερων δωρητών της Χίλαρι Κλίντον αρκεί για να σκεφτεί κανείς ότι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος αντλεί πόρους για μια ταινία του Χόλιγουντ και όχι για την προεκλογική εκστρατεία της.
Δεν προκαλεί εντύπωση ότι η βιομηχανία της ψυχαγωγίας τάσσεται περισσότερο υπέρ της δημοκρατικής υποψήφιας παρά υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, όμως η απόσταση μεταξύ των δωρεών που συγκέντρωσαν οι δύο υποψήφιοι είναι ιλιγγιώδης.
Ηθοποιοί, διευθυντές κινηματογραφικών στούντιο και άλλοι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της μουσικής έδωσαν 20,7 εκατομμύρια δολάρια στην προεδρική εκστρατεία της Κλίντον, σύμφωνα με το Center for Responsive Politics, που χαράσσει τις χρηματοδοτήσεις της εκστρατείας. Ο ρεπουμπλικανός αντίπαλός της συγκέντρωσε λιγότερα από 350.000 δολάρια στο Χόλιγουντ.
"Οι Κλίντον ήταν πάντα τα αγαπημένα παιδιά του Χόλιγουντ, από τότε που ο Μπιλ ήταν στον Λευκό Οίκο. Και εάν θυμάστε την αντιπαράθεση Κλίντον-Ομπάμα στις εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008, η πλάστιγγα του Χόλιγουντ έγερνε υπέρ του στρατοπέδου Κλίντον", υπογραμμίζει ο Ουσμάν Σάιχ, δικηγόρος στο Λος Άντζελες με ειδικότητα στην ψυχαγωγία, ο οποίος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια μαζί με την Ιβάνκα Τραμπ, την κόρη του ρεπουμπλικανού υποψηφίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ο σκηνοθέτης και παραγωγός Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο μεγιστάνας των κινηματογραφικών στούντιο Τζέφρι Κάτζενμπεργκ έδωσαν 1 εκατομμύριο δολάρια ο καθένας, ενώ ο σκηνοθέτης του τελευταίου "Star Wars" Τζ. Τζ. 'Αμπραμς έδωσε 500.000 δολάρια.
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ, θερμός υποστηρικτής της Κλίντον, οργάνωσε σειρά από δείπνα στο Σαν Φρανσίσκο και στο Λος Άντζελες τον Απρίλιο στα οποία συγκεντρώθηκαν 15 εκατομμύρια δολάρια, με ορισμένους δωρητές να δίνουν έως 350.000 δολάρια ο καθένας.
Η Κλίντον παραβρέθηκε σε 17 εκστρατείες χρηματοδότησης που οργάνωσαν αστέρες της μεγάλης οθόνης το καλοκαίρι στην Καλιφόρνια, μαζί με έναν μαραθώνιο εννέα από αυτές μόλις μέσα σε τρεις ημέρες στα τέλη Αυγούστου σε όλη την πολιτεία, που είναι προπύργιο των Δημοκρατικών.

Ο Τραμπ "στον αντίποδα του Χόλιγουντ"

Κατά τη διάρκεια αυτής της τρελής κούρσας, η Χίλαρι παρέστη σε κοκτέιλ 500 ατόμων που οργάνωσε ο θρύλος του μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον, με τον ηθοποιό Σάμιουελ Λ. Τζάκσον μεταξύ των καλεσμένων και σε έναν άλλο, στο σπίτι του ζεύγους Τζάστιν Τιμπερλέικ και Τζέσικα Μπίελ όπου οι καλεσμένοι, ανάμεσά τους οι Τζένιφερ 'Ανιστον, Τόμπι Μαγκουάιρ, Τζέιμι Φοξ και Κέιτι Χολμς, συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από τρία εκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με τον Ουσμάν Σάιχ, το Χόλιγουντ έχει και διασημότητες, διευθυντές στούντιο που τοποθετούνται στα δεξιά της πολιτικής σκακιέρας. Ο πρόεδρος της χρηματοδότησης της εκστρατείας του Τραμπ είναι και ο ίδιος ένας βετεράνος του Χόλιγουντ: ο Στιβ Μνοσίν, παραγωγός των ταινιών "X-Men", "Avatar".
Ανάμεσα στους ηθοποιούς, οι υποστηρικτές του Τραμπ μετριούνται στα δάκτυλα ενός χεριού: ο Κλιντ 'Ιστγουντ, ο Γιον Βόιτ –ο πατέρας της Αντζελίνα Τζολί και πρωταγωνιστής της σειράς Ray Donovan.
Ο Τραμπ έχει προκαλέσει γενικά τις έντονες επικρίσεις μεγάλων ονομάτων του Χόλιγουντ, ακόμη και μεταξύ των αμετάπειστων Ρεπουμπλικανών, όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ο πρωταγωνιστής του "Terminator", πρώην κυβερνήτης Καλιφόρνιας, έγραψε στο Twitter ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ του υποψηφίου του "Grand Old Party" (GOP, όπως συνήθως αποκαλείται το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα), για πρώτη φορά από τότε που απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα το 1983.
"Πολιτισμικά, (ο Τραμπ) είναι στον αντίποδα του Χόλιγουντ. Σε πολλά θέματα είναι υπέρ το δέον ακραίος", παρατηρεί ο Στιβ Μαβίγκλιο, πολιτικός σύμβουλος στην Καλιφόρνια. Ο Τραμπ προκάλεσε αντιπαράθεση προβαίνοντας πάμπολλες φορές σε υποτιμητικές δηλώσεις για τους Μεξικανούς, τους μουσουλμάνους, τις γυναίκες.
"Κοιτάξτε το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών... Πού ήταν ο Κλιντ Ιστγουντ, που παρακολούθησε αυτό του 2012;" σημειώνει ο σύμβουλος που διετέλεσε διευθυντής δημοσίων σχέσεων του Μπιλ Κλίντον τη δεκαετία του 1990.
Αν το Χόλιγουντ μπορεί να είναι σημαντική πηγή πολιτικής χρηματοδότησης όπως συμβαίνει με την Κλίντον, η στήριξη από διασημότητες δεν μεταφράζεται αυτομάτως σε ψήφους. "Η Σούζαν Σάραντον έκανε πολλά για την προεκλογική εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς, του δημοκρατικού υποψηφίου που ηττήθηκε από την Κλίντον στις εσωκομματικές εκλογές. "Προσέλκυσε μεγάλη προσοχή αλλά τελικά αυτό είχε κάποια επίδραση; Όχι".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση