GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομπάμα: Η συνεργασία σας με το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχιστεί άσχετα με τον Τραμπ

Οι κύριοι ευρωπαίοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Βερολίνο για μια τελευταία συνάντηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλω...


Οι κύριοι ευρωπαίοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Βερολίνο για μια τελευταία συνάντηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε πως είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξος» σχετικά με τον Ντόναλντ Τραμπ και το άλμα στο άγνωστο που αντιπροσωπεύει η μελλοντική αμερικανική προεδρία.

Ανήσυχοι για το μέλλον των διατλαντικών σχέσεων και τη μονιμότητα των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ, η Άγγελα Μέρκελ, η Τερέζα Μέι, ο Μαριάνο Ραχόι, ο Ματέο Ρέντσι και ο Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκαν γύρω στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) με τον αμερικανό πρόεδρο για τελευταία φορά πριν από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και oi ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να συνεχίσουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο πολυμερών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ και να προωθήσουν τη διατλαντική ατζέντα, αναφέρει σε δήλωσή του ο Λευκός Οίκος.

Αυτή η κοινή θέση τους ανακοινώνεται μετά την εκλογική νίκη στις ΗΠΑ του ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του πως, αν η Ρωσία επιτεθεί σ' ένα μέλος του ΝΑΤΟ, αυτός θα εξετάσει αν η χώρα στόχος είχε εκπληρώσει τις αμυντικές δεσμεύσεις της, πριν της παράσχει στρατιωτική βοήθεια.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να εργασθούν συλλογικά για να προωθήσουν τη διατλαντική ατζέντα, ιδιαίτερα για να φέρουν τη σταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καθώς και για να εξασφαλίσουν τη διπλωματική διευθέτηση των συγκρούσεων στη Συρία και την ανατολική Ουκρανία», αναφέρει στη δήλωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Οι ηγέτες υπογράμμισαν επίσης τη σημασία που έχει το να συνεχιστεί η συνεργασία μέσω πολυμερών θεσμών, περιλαμβανομένου του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση