GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Η Ελλάδα δικαιούται ουσιαστική απομείωση του χρέους - ΒΙΝΤΕΟ

«Η ουσιαστική απομείωση του χρέους, ο επανακαθορισμός των συμφωνηθέντων πλεονασμάτων και η ένταξη και της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής...


«Η ουσιαστική απομείωση του χρέους, ο επανακαθορισμός των συμφωνηθέντων πλεονασμάτων και η ένταξη και της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι όλα όσα δικαιούται η Ελλάδα και ο χρόνος για να εκπληρωθούν είναι τώρα», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια αντιμέτωποι με τις πιο σκληρές συνέπειες της κρίσης. Αντιμετωπίσαμε ένα πρόγραμμα καταστροφικής λιτότητας που όξυνε αντί να λύσει τα προβλήματα. Η ελληνική οικονομία αλλά και η κοινωνία μας μετά από επτά ολόκληρα χρόνια δεν αντέχουν άλλη λιτότητα» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Αναγνωρίζω τον ρόλο και την συνεισφορά του Προέδρου Ομπάμα κατά την διαπραγμάτευση του Ιουλίου του 2015, την ηθική και πολιτική στήριξη που πρόσφερε για να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι θεωρεί «όχι μόνο ιστορικά συμβολική, αλλά και καθόλα ουσιαστική την επίσκεψη Ομπάμα σε Ελλάδα και Γερμανία καθώς επίκεινται κρίσιμες αποφάσεις» .

«Η Ελλάδα αξιοποιεί τον ρόλο της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ για την προώθηση της ειρήνης της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Ενώ αναφερόμενος στο Κυπριακό δήλωσε ότι «εκφράσαμε τη στήριξή μας στις εξαιρετικά κρίσιμες συνομιλίες που διεξάγονται. Απαιτούν εξαιρετική προσοχή καθώς σημαντικά ζητήματα είναι ανοιχτά. Στόχος να είναι η λύση προς όφελος του λαού και αυτό δεν  μπορεί να συμβεί χωρίς την αποχώρηση των στρατευμάτων και κατάργηση των αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Δείτε επίσης:

Η απορία του Ομπάμα στον Παυλόπουλο για το Προεδρικό Μέγαρο – ΒΙΝΤΕΟ

Η υποδοχή του Ομπάμα στο Μαξίμου και τα χαμόγελα με τον Τσίπρα – ΦΩΤΟ

Καμμένος: Ιστορική μέρα λόγω της δήλωσης Ομπάμα για το χρέος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση