Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

  Πώς θα μοιάζει ο Λευκός Οίκος στο τέλος της θητείας του Τραμπ


  Πολλοί καλλιτέχνες, σ' όλον τον κόσμο, αντέδρασαν στην εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ο καθένας με τον τρόπο του και τα εκφραστικά του μέσα. Όμως, ο Víctor Enrich τους ξεπέρασε όλους σε τόλμη, απεικονίζοντας τον Λευκό Οίκο, στο τέλος της προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, το 2020.
  Ο Καταλανός καλλιτέχνης οραματίστηκε ένα σχέδιο, το οποίο βάφτισε «Φαλλός 2020», που απεικονίζει τον αρχικό Λευκό Οίκο στοιβαγμένο 13 φορές πάνω στον εαυτό του.
  Η επιβλητική κατασκευή μιμείται τα σχέδια κατοικιών και ξενοδοχείων του επόμενου Προέδρου των ΗΠΑ. Με ένα υπερμεγέθες λογότυπο «Trump» στην κορυφή. Χρυσό, βεβαίως.

  Οι λήψεις έγιναν αρχικά στην Ουάσινγκτον και, στη συνέχεια, ο Enrich δημιούργησε, σε υπολογιστή, τη χιουμοριστική ερμηνεία του για το πώς φαντάζεται το πλασματικό τοπίο, στο τέλος της θητείας του Τραμπ.
  «Προσπάθησα να στοχαστώ μια συγκεκριμένη δυστοπία στην οποία ο Τραμπ, χωρίς να συναντήσει καμία αντίσταση, αποφασίζει να μετατρέψει τον Λευκό Οίκο σε έναν κιτς ουρανοξύστη, φτιαγμένο από 13 αντίγραφα του κυρίως κτηρίου, προφανώς στεφανωμένο με το χρυσό λογότυπο του ονόματός του. Η Ουάσινγκτον είναι μια από τις λίγες αμερικανικές πόλεις με αυστηρούς πολεοδομικούς κανονισμούς. Ένας από αυτούς είναι ότι κανένα κτήριο δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από το Καπιτώλιο. Ο Τραμπ, βεβαίως, δεν σέβεται αυτόν τον κανονισμό. Αντιθέτως "he grabs it by the pussy"» λέει ο Enrich.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Πώς θα μοιάζει ο Λευκός Οίκος στο τέλος της θητείας του Τραμπ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr