GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανασχηματισμός εξετελέσθη: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έκλεισε ο νέος ανασχηματισμός. Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης ορκίστηκαν ενώπιον...


Με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έκλεισε ο νέος ανασχηματισμός. Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Διαβάστε: Αυτό είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα - Όλοι οι νέοι υπουργοί

Από τα 32 νέα κυβερνητικά στελέχη, που προέκυψαν μετά από τον χθεσινό ανασχηματισμό, τα 10 ορκίσθηκαν με θρησκευτικό όρκο από τον Μητροπολίτη Μεθώνης κ. Κλήμη και τα υπόλοιπα 22 έδωσαν πολιτικό όρκο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Τα χαμόγελα ήταν πολλά κατά την σημερινή ορκωμοσία, αλλά και έκδηλη η αμηχανία από αρκετούς νέους Υπουργούς και Υφυπουργούς που για πρώτη φορά αναλάμβαναν χαρτοφυλάκια.

Το ενδιαφέρον των φωτογράφων «έκλεψε» η νέα Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ευτυχία Αχτσιόγλου, καθώς και η νεαρή θυγατέρα του Προέδρου των ΑΝΕΛ και Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, που παρευρέθηκε στην ορκωμοσία, μαζί με την μητέρα της.

Πολλά, επίσης, ήταν και τα πηγαδάκια μεταξύ του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου και των νέων Υπουργών και Υφυπουργών που προέρχονται από το κόμμα του, ενώ σχεδόν σύσσωμη παρευρέθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη σημερινή ορκωμοσία των νέων μελών της.

Αύριο αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε: Τσίπρας για ανασχηματισμό: Συν Αθηνά και χείρα κίνει

Η τελετή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.30 με την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία στην αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου.

Ειδικότερα με θρησκευτικό όρκο, ορκίσθηκαν : η κ. Λυδία Κονιόρδου, ως Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, ως Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , η κ. Έλενα Κουντουρά, ως Υπουργός Τουρισμού, η κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ως Υφυπουργός Εσωτερικών, ο κ. Κωνσταντίνος Ζουράρις, ως Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο κ.Τέρενς- Σπένσερ- Νικόλαος Κουίκ, ως Υφυπουργός Εξωτερικών, ο κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, ως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη συνέχεια ορκίσθηκαν με πολιτικό όρκο οι: κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης ως Υπουργός Εσωτερικών, κ. Δήμος Παπαδημητρίου ως Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Νικόλαος Παππάς, ως Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ως Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Ευτυχία Αχτσιόγλου, ως Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Χαράλαμπος-Σταύρος Κοντονής, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Όλγα Γεροβασίλη, ως Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γεώργιος Σταθάκης, ως Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ιωάννης Μουζάλας, ως Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, ως Υπουργός Επικρατείας, κ. Δημήτριος Τζανακόπουλος, ως Υπουργός Επικρατείας, κ. Νικόλαος Τόσκας, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης, ως Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Σωκράτης Φάμελλος, ως Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ιωάννης Τσιρώνης, ως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτριος Λιάκος, ως Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ.Αστέριος Πιτσιόρλας, ως Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης, ως Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου, ως Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Ιωάννης Μπαλάφας, ως Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, και ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ως Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση