GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε η μαφία με τις Φεράρι που "έγδυνε" επιχειρηματίες και καλλιτέχνες

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος στα αστυνομικά χρονικά της χώρας. Μετά από μια τεράστια επιχείρηση που κρά...


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος στα αστυνομικά χρονικά της χώρας. Μετά από μια τεράστια επιχείρηση που κράτησε μήνες, η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε τεράστιο κύκλωμα της οργανωμένης μαφίας που έλεγχε το μεγαλύτερο κομμάτι της εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα.

Οι "εγκέφαλοι" του κυκλώματος κυκλοφορούσαν με Φεράρι, Πόρσε και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα, έδιναν την εντύπωση μεγιστάνων και την ίδια στιγμή δήλωναν άνεργοι και άποροι.

Στο στόχαστρό τους είχαν μπει επιχειρηματίες, γνωστοί καλλιτέχνες και γενικά άτομα με μεγάλη οικονομική ευχέρεια.

Οι εγκέφαλοι οργάνωναν ομάδες Ρομά που εκτελούσαν τις ληστείες.

Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, αρχηγικά μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι είναι γνωστά πρόσωπα στο χώρο των Ρομά, (τουλάχιστον 10 άτομα), με έδρα, κυρίως, την Δυτική Αττική, τα οποία ζούσαν μέσα στη χλιδή, σε πολυτελείς βίλες στην Αττική, την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη την Βέροια και άλλες πόλεις.

Στην πρωτοφανή για τα χρονικά επιχείρηση συμμετέχουν πάνω από 600 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών και 37 εισαγγελικοί λειτουργοί!

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι (Τετάρτη) είχαν συλληφθεί 35 άτομα, ενώ οι έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων και σε χώρους που έκρυβαν τα κλοπιμαία ξεπερνούν τις 50.

Στα κατασχεθέντα περιλαμβάνονται χρηματικά ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα, και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι στα ονόματα των αρχηγικών μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων και των στενών συνεργατών τους.

Στο στόχαστρό τους είχε βρεθεί η Άννα Βίσση, αλλά και η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη.

Τον Οκτώβριο, οι διαρρήκτες είχαν μπει στο σπίτι της δημοφιλούς τραγουδίστριας και εξαφανίστηκαν με ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίοι περιείχε κοσμήματα μεγάλης αξίας. Μια μέρα μετά μπήκαν και το σπίτι της δημοσιογράφου Ηρώς Καριοφύλλης, στην Πεντέλη. Μέσα σε λίγα λεπτά κατόρθωσαν να πάρουν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα, κοσμήματα, αλλά και πολύτιμα έγγραφα.

Οι ληστές είχαν ρημάξει και πλήθος επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, ενώ έμπαιναν και σε σπίτια ηλικιωμένων. Παράλληλα, ασχολούνταν και με εμπόριο ναρκωτικών. Οι δραστηριότητες αυτές φαίνεται πως τους απέφεραν πολλά χρήματα, καθώς ζούσαν σε υπερπολυτελείς οικίες με πισίνες και κήπους, ενώ κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα όπως Ferrari και Porsche.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση