Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  6 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 9 Μαρ 2010, 10:04:00 μ.μ.

  Με χρήματα κατευθείαν από την τσέπη των πολιτών κι όχι από… εθνικά κονδύλια ή κοινοτικούς πόρους θα υλοποιήσει η Κυβέρνηση το πρόγραμμα της για πράσινη ανάπτυξη.Και πως θα γίνει αυτό; Μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ…! Έτσι, τους επόμενους μήνες μαζί με τα υπόλοιπα «χαράτσια» που πληρώνουμε με τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, θα δούμε το ειδικό τέλος να αυξάνεται από 0,30 λεπτά που είναι σήμερα, βαθμιαία μέχρι και 3 ευρώ.

  Με αυτό τον τρόπο λοιπόν θα χρηματοδοθητεί η πράσινη ανάπτυξη

  Ανώνυμος είπε... 9 Μαρ 2010, 10:10:00 μ.μ.

  Μοναχικές οι δηλώσεις Παπανδρέου

  Ρεκόρ χρόνου σημείωσε η ανεπίσημη συνάντηση Ομπάμα - Παπανδρέου που κράτησε πάνω από 40 λεπτά.

  ...Πάντως στα αγγλικά του ο Γ. Παπανδρέου, γιατί πρώτα έκανε δηλώσεις στα ελληνικά και μετά στα αγγλικά, μίλησε στους Αμερικανούς για την πράσινη ανάπτυξη, τα νησιά μας, τη μεσογειακή διατροφή...

  Μια χαρά το πάει ο Παπανδρέου...
  ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ _____________

  Ανώνυμος είπε... 9 Μαρ 2010, 10:28:00 μ.μ.

  .........τι εγινε ρε παιδια ; γιατι ηταν αναψοκοκινισμενος ;
  τον αφησε ο αλλος στα κρυα του λουτρου να κανει και το διερμηνεα;

  υφαλοκρηπιδα ; come again ?

  οι “ελληνοποιημενοι” ταλιμπαν θα παιρνουν και αυτοι βιζα ;
  ε ρε γλεντια στην Αμερικη.........

  Ανώνυμος είπε... 9 Μαρ 2010, 10:38:00 μ.μ.

  Φ.Π.Α. και διακρίσεις υπέρ συνήθων υπόπτων  Με αφορμή τις συνεχείς αναφορές για την επικείμενη αύξηση στο Φ.Π.Α. ( που ήδη σήμερα το μεσημέρι κλείδωσε), έχετε προσέξει ότι τα ΜΜΕ μιλάνε συνέχεια για το 19% που μπορεί να γίνει 21% και ποιούν την νήσσα για τους υπόλοιπους συντελεστές;

  Γνωρίζει κανείς ότι εκτός από τον μεσαίο 9% υπάρχει επίσης και συντελεστής με 4,5% στον οποίο εντάσσεται ΜΟΝΟΝ ο κλάδος των εκδοτικών επιχειρήσεων? Προφανώς και δεν είναι τυχαίο που τα ΜΜΕ εστιάζουν μόνο στον υψηλό συντελεστή για να μην "ακουμπήσουν" στα δικά τους "κεκτημένα". Ακόμα και σήμερα το ΔΟΛιο in.gr με τίτλο «κλειδώνει» η αύξηση του ΦΠΑ.» προσπαθεί να μας πείσει ότι «Αν αποφασισθεί, η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, από το 19% στο 21%, τα έσοδα θα έπρεπε λογικά να αυξηθούν κατά περίπου 2 δισ. Ευρώ» (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1108069&lngDtrID=251)

  Σημειώστε λοιπόν ότι όλες οι εκδοτικές επιχειρήσεις της χώρας, είτε εκδίδουν βιβλία, είτε εφημερίδες και περιοδικά κάθε μορφής (ακόμα και αυτά του life-style και σεξιστικού περιεχομένου) υπάγονται σε συντελεστή 4,5% με αποτέλεσμα να έχουν μόνιμα πιστωτικό υπόλοιπο και απαιτήσεις επιστροφής από το Δημόσιο, αφού όλα σχεδόν τα άλλα έξοδά τους υπάγονται σε συντελεστή 19% (τελικά αυτοί οι διαπλεκόμενοι βρίσκουν πάντα κάποιο τρόπο να τα παίρνουν "νόμιμα" και μόνιμα από το Κράτος και οι πολιτικοί μας ακόμα και σήμερα στα πρόθυρα κατάρρευσης συνεχίζουν να τους γλείφουν).

  Προτείνεται λοιπόν η άμεση κατάργηση του προνομιακού αυτού συντελεστή και η μετάταξή τους στον μεσαίο συντελεστή 9% ή ακόμα και στον υψηλό 19% όπως ισχύει και για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου χαρτιού, είτε είναι αυτές παραγωγικές είτε μεταποιητικές, ή σε οποιονδήποτε νέο αποφασιστεί στο πνεύμα της αύξησης των δημοσίων εσόδων, της συμβολής όλων για τον σκοπό αυτό αλλά και του αισθήματος δικαίου και ισονομίας.

  Για τους παραπάνω λόγους θα μπορούσε να πει κανείς στη γλώσσα του ΔΟΛιου in.gr και στους λοιπούς εκδότες «Αν αποφασισθεί, η κατάργηση του χαριστικού συντελεστή σας και ενσωματωθεί στον μεσαίο ή υψηλό και η αύξηση είναι μόλις κατά μία ποσοστιαία μονάδα για όλους, δηλ. από το 9 στο 10% και από το 19 στο 20%, τότε τα έσοδα θα έπρεπε λογικά να αυξηθούν κατά περίπου 2,15 δισ. Ευρώ» Άλλως ενιαίος συντελεστής 15% για άπαντες!

  Να σημειωθεί ότι 15 μεγαλύτερες εκδοτικές επιχειρήσεις της, έχουν κύκλο εργασιών περί το 1 δισεκ. ευρώ και το ετήσιο όφελος για το Δημόσιο από την "τακτοποίηση" της χρόνιας αυτής προνομιακής μεταχείρισης των εκδοτών (και διαμορφωτών της κοινής γνώμης), θα ανήρχετο περίπου στα 50 ή 150 εκατ. ευρώ αντίστοιχα

  Ανώνυμος είπε... 9 Μαρ 2010, 10:41:00 μ.μ.

  Καιρος να παρουμε την κατασταση στα
  χερια μας.
  Η μεγαλωσυνη στα δεν μετριεται με
  το στρεμμα με της καρδιας το πυρωμα
  μετριεται και με το αιμα..

  Item Reviewed: Η γυναίκα! Rating: 5 Reviewed By: Press- gr