GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Λοβέρδος για την Κεντροαριστερά: Δεν συζητάς πια, ανακοινώνεις αποφάσεις

Στις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στην Κεντροαριστερά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαρ...


Στις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στην Κεντροαριστερά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
«Εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ανήκει στα κόμματα της μη εύκολης ψήφου. Η εύκολη ψήφος πάει στον Σώρρα, πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, πάει στους ΑΝΕΛ, πάει σε αυτούς τους λαϊκιστές που σε όλο τον πλανήτη πια, στο δυτικό του κομμάτι εννοώ, φαίνεται ότι έχουν τύχη. Στην Ελλάδα είχαν τύχη, την περασμένη διετία, κέρδισαν εκλογές, φέρθηκαν ως πολιτικά νεόπλουτοι και αυτό που είχαν, τη λαϊκή επιδοκιμασία, την εξήντλησαν μέσα σε 6 μήνες κάνοντας τρεις εκλογές και τώρα αρχίζουν και πέφτουν και πέφτουν ραγδαία», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Και πρόσθεσε: «Ο χώρος ο δικός μας δεν ανήκει στους εύκολους, δεν ανήκει σε αυτούς που παίρνουν ψήφο με ευκολία. Εχουμε εμπειρία, έχουμε πολιτικό λόγο ο οποίος δεν λέει ψέματα και συνεπώς δύσκολα ανεβαίνει. Ξεπεράσαμε τη φάση, από το Σεπτέμβριο του 2015, της πτώσης και είχαμε μία άνοδο κοντά στο 2% στις εκλογές. Τώρα φιλοδοξούμε να πάμε σε διψήφιο αριθμό. Γύρω στο 9-10% είναι μία ευγενής και λογική φιλοδοξία. Τώρα ναυάγησε με το Ποτάμι η ιστορία; Ναι ναυάγησε. Ναυάγησε όλη η ιστορία ενοποίησης του χώρου της Κεντροαριστεράς; Ναι. Με ευθύνη που δεν ανήκει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη».
Στο ερώτημα αν υπάρχουν εσωκομματικές τριβές εν όψει του ενδεχόμενου να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε:
«Με ευθύνη και του ΚΙΔΗΣΟ και Ποταμιού δεν προχώρησε η πρόταση που έκανε η Γεννηματά πέρυσι τον Ιανουάριο. Τον Σεπτέμβρη αυτά σταματήσαν. Τώρα πια στις συναντήσεις που έγιναν με το Κίνημα, τελευταίος τον συνάντησε ο κ. Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ, τους διευκρινίστηκε ότι όλα αυτά περί φόρα, όλες αυτές οι γενικότητες έχουν εξαντληθεί. Τώρα πια είναι η ώρα των αποφάσεων. Συνεπώς όποιος θέλει, δυστυχώς όχι για κάποιο καινούργιο κόμμα όπως είχαμε προτείνει, αλλά με βάση τη Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να συγκροτήσει μία ακόμα συνιστώσα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οι γενικότητες περί συζητήσεων δημιουργούν αρνητικό κλίμα. Δεν συζητάς πια , ανακοινώνεις αποφάσεις. Αρκετά συστήσαμε και με ατελέσφορο τρόπο και μας έκανε και κακό».
Και επισήμανε: «Μένω στις συλλογικές μας αποφάσεις. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Η Κεντροαριστερά μπορεί να έχει δυσκολίες αυτή τη στιγμή αλλά έχει μία ευκολία στο να τσακώνεται. Συνεπώς δεν προσχωρώ στην ευκοίλια αυτή γιατί δεν συμφέρει κανέναν. Είναι λάθος και αυτοί που μας κάνουν το bullying για να μας καταστρέψουν υπέρ της ΝΔ, να αποδεσμεύσουν δυνάμεις μας, δεν έχουν σκεφτεί ότι αν οι εκλογές γίνουν το 2017 αμέσως μετά έχει ευρωπαϊκές εκλογές και δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στις αρχές του 2020 προεδρικές. Όσοι πιστεύουν ότι είμαστε μία πολιτική δύναμη η οποία, δεν πειράζει κι ας χαθεί, δεν καταλαβαίνουν ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι μία πολιτική δύναμη σοβαρότητας και θα είναι πολλαπλά χρήσιμη για τη σταθερότητα της χώρας. Ζητάμε από τον πολίτη να δυναμώσει τη φωνή μας».
Ακούστε το ηχητικό:





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση