Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

  Ομπάμα: Μόνο με τη λιτότητα δε γίνεται τίποτα - Τσίπρας: Μείναμε όρθιοι


  Στο θέμα της ελάφρυνσης τους ελληνικού χρέους, όπως περίμενε η ελληνική κυβέρνηση, στο Κυπριακό, το προσφυγικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, στις πρώτες, σύντομες δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.
  Ο Πρωθυπουργός τον υποδέχτηκε στην είσοδο και έπειτα από μία χειραψία εισήλθαν στο εσωτερικό του Μεγάρου. "Είναι για μας μεγάλη η χαρά και η τιμή να έχετε επιλέξει την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιου και αυτό μπορεί να δώσει από μονο του τόσο στην Ευρώπη όσο και στην παγκόσμια κοινότητα" είπε ο πρωθυπουργός στον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο.
  "Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα στάθηκε όρθια", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Μπαράκ Ομπάμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημείωσε ότι "ελπίζουμε οι κόποι του λαού να βρουν σύντομα ανταπόκριση και να έχουμε θετική εξέλιξη στα σημαντικά θέματα που έχουμε μπροστά μας στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την κρίση του χρέους και μια θετική εξέλιξη με τους εταίρους μας που αφορά όλη την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία, αλλά και το Κυπριακό στο οποίο όλοι ελπίζουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση".
  Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στην αντιφώνησή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για την θερμή υποδοχή " στη γενέτειρα της Δημοκρατίας", αλλά και γι' αυτά που έχουν επιτύχει στις δύσκολες συνθήκες.
  "Εμμένουμε στην θέση μας ότι μόνο με την λιτότητα δεν γίνεται τίποτα. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους", υπογράμμισε.
  Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε, επίσης, τον ελληνικό λαό για τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες και τον πρωθυπουργό για τις θέσεις που ανέπτυξε στην Σύνοδο Κορυφής γι' αυτό το ζήτημα.
  Τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τις προσφυγικές ροές και για τις πολεμικές συγκρούσεις που τις προκαλούν.
  Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε, «πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και τη βοήθειά μας θα μπορέσουν να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Βλέπουμε στην Ελλάδα έναν σύμμαχο».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ομπάμα: Μόνο με τη λιτότητα δε γίνεται τίποτα - Τσίπρας: Μείναμε όρθιοι Rating: 5 Reviewed By: Press- gr