GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης!

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας. Είναι εμφανής η διάθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά τον ανασχηματισμό και την ορκωμοσία των νέων υπουργώ...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.

Είναι εμφανής η διάθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά τον ανασχηματισμό και την ορκωμοσία των νέων υπουργών του, ότι κατευθύνεται προς ολοταχώς στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και στην... ρητορική της βιωσιμότητας του χρέους. Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι το... "ανακάτεμα" της τράπουλας αναμένεται να μην επιφέρει κάτι σημαντικό στην κυβέρνηση η οποία σε λίγο θα οδηγηθεί σε εκλογές το πολύ μέχρι την άνοιξη του 2017 όπως αναφέρουν σχετικά.

Γιατί εκλογές;

Το ερώτημα απαντούν οικονομικοί παράγοντες της χώρας και όχι μόνο ως εξής:

Πρώτον
Η κυβέρνηση θα χρειαστεί πάλι χρήματα για να πληρώσει μεταξύ άλλων μισθούς και συντάξεις και όχι μόνο αφού η τελευταία πληρωμή τους έγινε με δανεικά κάτι το οποίο δεν θα αντέξει πολύ. Άρα πάει σε ένα νέο 4ο μνημόνιο.

Δεύτερον
Η επίσκεψη του κ. Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορεί να λύσει το θέμα της βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους όσο μεγάλες και να είναι μεγάλες οι προσδοκίες από την Ελληνική πλευρά. Άρα το ΔΝΤ θα παραμείνει σταθερό στις θέσεις του.

Τρίτον Σύμφωνα πάντα με έγκυρες πηγές θα χρειαστούν πάλι νέα μέτρα ύψους 1.2 δις ευρώ με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ να φθάνουν το 1.7 δις ευρώ που μπορούν να φθάσουν και να ξεπεράσουν και τα 2.5 δις συνολικά! Μέτρα που σίγουρα δεν θα μπορεί να χρεωθεί πολιτικά και να τα αντέξει μια "αριστερή" κυβέρνηση Σύριζα άλλο η οποία έχει υποστεί σοβαρό "ρήγμα" στην Ελληνική κοινωνία.

Τέταρτον Το κακό κλίμα θα δυναμιτίσει και πάλι το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες και το ΕΣΡ όπου η ΝΔ κρατά σκληρή στάση αφού δημοσκοπικά υπάρχει σαφής υποβάθμιση των Σύριζα-Ανελ σε ποσοστά και σταθερή ποσοστιαία αναβάθμιση της ΝΔ σε πρώτο κόμμα δείχνοντας έμπρακτα ότι η κυβέρνηση έχασε πολιτικά και όχι μονο από το όλο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ραντεβού του κ. Τσίπρα με νέους Βουλευτές

Με τον ανασχηματισμό η κυβέρνηση έδειξε την εκλογική της διάθεση αφού άφησε εκτός τα προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ μέλη της και στράφηκε στην νέα γενιά θέλοντας να δείξει... ανανέωση αφήνοντας εκτός ακόμα και τον κ. Φώτη Κουβέλη δίνοντας οδηγίες... ότι πρέπει να κλείσει ταχέως η δεύτερη αξιολόγηση.
Κίνηση που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός πάει να εκμεταλλευτεί θετικά τις πιθανές εξελίξεις και δηλώσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς να λέει όμως τίποτα για 4ο μνημόνιο!!

Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια με τους "νέους" να αλλάξει το κλίμα

Η είσοδος του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου αλλά και της νέας υπουργού εργασίας δείχνει προσπάθεια αλλαγής του κλίματος με τις πρώτες αντιδράσεις να έρχονται όμως εντός Σύριζα. Πάρα ταύτα το μάζεμα τέτοιων αντιδράσεων είναι πια καθημερινό φαινόμενο.

Ανασχηματισμός για την έξοδο Φίλη;

Σήμερα δεν λείπουν φωνές που δείχνουν την έξοδο του κ Φίλη ως αιτία του ανασχηματισμού και του κ.Σκουρλέτη. Άλλοι κάνουν αναφορά για... "νίκη¨της Εκκλησίας και άλλα τέτοια αφού είναι γνωστή η αντίδραση της Εκκλησίας για το κ. Φίλη με τον κ.Τσίπρα να μην θέλει απέναντί του το όλο θέμα στις εκλογές. Ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει στην πράξη την προεκλογική προετοιμασία του εγχειρήματος...

Συμπερασματικά

Ολοένα πληθαίνουν καθημερινά οι φωνές που υποστηρίζουν ότι δεν είναι τυχαία η πτώση των δημοσκοπικών ποσοστών του Σύριζα. Ο κυριότερος πυρήνας εστιάζεται στην προεκλογική ρητορική της κυβέρνησης η οποία δεν έχει σε τίποτα κάτι κοινό με τις πράξεις της!

Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου να θυμίσουμε έβγαζε την χώρα από τα μνημόνια. Με το ΔΝΤ να ζητά το ίδιο (είναι σημαντικό αυτό να το λέμε) να μας χορηγήσει μια προληπτική γραμμή στήριξης περίπου ενός δις με το χρέος εξυπηρετούμενο, εφικτά πλεονάσματα και προπαντός χωρίς νέα μέτρα.

Η κυβέρνηση Σύριζα αφού πρώτα ψήφισε το 3ο μνημόνιο για την κάλυψη των αστοχιών της με τα επιπλέον... 50 δις ευρώ(!) κενού που δημιούργησαν οι δήθεν "διαπραγματεύσεις" του υπουργού της κ. Βαρουφάκη φλερτάρει τώρα και με ένα 4ο μνημόνιο και νέα μέτρα, όσο για την επίτευξη της βιωσιμότητας σήμερα ούτε λόγος δεν γίνεται αφού παραπέμπεται για το 2018!

Άρα μπορεί ο ΕΝΦΙΑ να ήταν ένας άδικος φόρος κατά πολλούς κατά το παρελθόν, σήμερα διατηρήθηκε στο ακέραιο με μία συνοδεία και άλλων φόρων από τον Σύριζα. Μπορεί να περιμέναμε το σκίσιμο των μνημονίων επί Σύριζα και άλλα τέτοια (το αποδεικνύει η προεκλογική ομιλία της νέας υπουργού εργασίας στο διαδίκτυο) αλλά φθάσαμε στο παραπέντε στο 4ο μνημόνιο!

Τα συμπεράσματα δικά σας....

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση