Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

  Τσίπρας: Η δημοκρατία στην Ελλάδα των μνημονίων έχει πληγεί και υποβαθμιστεί - ΒΙΝΤΕΟ


  «Το Πολυτεχνείο αντέχει στον χρόνο. Δεν εκφυλίστηκε σε μία επετειακή γιορτή. Συγκινεί όλες τις γενιές και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους που εκείνα τα χρόνια ήταν αγέννητοι» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
  Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η θέληση της κοινωνίας για περισσότερη δημοκρατία παραμένει ζωντανή και ανανεώνεται συνεχώς, ανάλογα με τα προβλήματα της κάθε εποχής» ενώ σημείωσε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η απαίτηση του ελληνικού λαού για δημοκρατία.
  «Κανείς δεν φανταζόταν λίγους μήνες πριν από την εξέγερση ότι ο ελληνικός λαός θα ερχόταν αντιμέτωπος με το χουντικό καθεστώς. Από τότε, η Ελλάδα διανύει την μακρύτερη περίοδο δημοκρατικής ομαλότητας στη νεότερη ιστορία της. Πάρα ταύτα το αίτημα για περισσότερη δημοκρατία υπάρχει και θα υπάρχει πάντα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «στην εποχή της παγκοσμιοποίησης το περιεχόμενο της δημοκρατίας αφορούσε τον αγώνα ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Η δημοκρατία στην Ελλάδα των μνημονίων έχει πληγεί ανυπολόγιστα, έχει υποβαθμιστεί» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
  Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης, ότι η κυβέρνησή του έλαβε την εντολή να αποκαταστήσει όσα έχουν πληγεί στην εποχή των μνημονίων.
  «Η μάχη για τη δημοκρατία δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαπραγμάτευση αλλά και με τις μικρές και μεγάλες διεκδικήσεις στο εσωτερικό της χώρας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο μέλημα της κυβέρνησής του, στους τομείς υγείας και εκπαίδευσης.
  «Πετύχαμε πολλά, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αλλά πλέον έχουμε ορατή την έξοδο» σημείωσε ο Πρωθυπουργός σχετικά με τη β' αξιολόγηση και την απομείωση του χρέους.
  Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ομπάμα ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η χώρα έχει κερδίσει τον σεβασμό της διεθνούς κοινότητας στο αγώνα της προσφυγικής κρίσης. Η Ελλάδα έχει γίνει συνώνυμο της ανθρωπιάς. Η Ελλάδας από παρίας γίνεται πρωταγωνιστής. Από μέρος της κρίσης γίνεται μέρος της λύσης. Και η λύση είναι η ειρήνη και η ασφάλεια. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο ως χώρα που γέννησε τη δημοκρατία».
  Δείτε το βίντεο:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τσίπρας: Η δημοκρατία στην Ελλάδα των μνημονίων έχει πληγεί και υποβαθμιστεί - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr