GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο θρυλικός δύτης του "Απέραντου Γαλάζιου"

Ο θρυλικός Ιταλός δύτης Έντσο Μαγιόρκα, η αντιπαλότητα του οποίου με τον Γάλλο Ζακ Μαγιόλ αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία «Το απέρα...


Ο θρυλικός Ιταλός δύτης Έντσο Μαγιόρκα, η αντιπαλότητα του οποίου με τον Γάλλο Ζακ Μαγιόλ αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία «Το απέραντο γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν, πέθανε σε ηλικία 85 ετών στη Σικελία, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σταρ του κόσμου των επαγγελματικών καταδύσεων εδώ και πολλές δεκαετίες, ο Έντσο Μαγιόρκα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε ελεύθερη κατάδυση κάτω από τα 50 μέτρα.

Γεννημένος τον Ιούνιο του 1931 στις Συρακούσες, στη νότια Σικελία, δεν έπαψε να σπάει τα ρεκόρ μέχρι που έφθασε το 1988, σε ηλικία 57 ετών, στο βάθος των 101 μέτρων, που ήταν και το τελευταίο ρεκόρ του.

Ο Σικελός, που για περισσότερο από 30 χρόνια προσήλκυε το ενδιαφέρον Γάλλων και Ιταλών γιατρών, έγινε διάσημος σ' όλον τον πλανήτη χάρη στην επιτυχία της ταινίας «Το απέραντο γαλάζιο» που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1988 στη Γαλλία.

Η ταινία, το σενάριο της οποίας είναι βασισμένο στην αντιπαλότητά του με τον Γάλλο Ζακ Μαγιόλ, που πέθανε το 2001, περιγράφει το πείσμα των δύο ανδρών να σπρώχνουν όλο και πιο μακριά τα όρια του αθλήματός τους.

Ενσαρκώθηκε στην οθόνη από τον Γάλλο ηθοποιό Ζαν Ρενό, ωστόσο ο Έντσο Μαγιόρκα θεωρούσε πως η εικόνα του που παρουσιαζόταν στην ταινία ήταν μια καρικατούρα και είχε επιτύχει την απαγόρευση της ταινίας στην Ιταλία.

Ένα νέο, βραχύτερο μοντάζ του είχε προταθεί και η ταινία κατάφερε να βγει στις ιταλικές οθόνες το 2002.

Όταν τελείωσε τη σταδιοδρομία του ως δύτη, ο Έντσο Μαγιόρκα αφιερώθηκε στην υπεράσπιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Από το 1994 έως το 1996 είχε επίσης διατελέσει γερουσιαστής με τη (μεταφασιστική) Εθνική Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση