Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

  Μπαίνει όριο στους ιατρικούς επισκέπτες στα δημόσια ιατρεία


  Όριο στις επισκέψεις ιατρικών επισκεπτών στις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μπαίνει με εγκύκλιο που απέστειλε στις Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός.

  Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εγκυκλίου, οι ιατρικοί επισκέπτες οφείλουν να προσέρχονται στα ιατρεία σε ωράριο, καθορισμένο από τις μονάδες υγείας, την τήρηση του οποίου επιβλέπει ο εκάστοτε διευθυντής μονάδας.

  Παράλληλα, οι μονάδες υποχρεούνται να τηρούν μητρώο, στο οποίο καταγράφονται τα στοιχεία των ιατρικών επισκεπτών και ειδικότερα το όνομα και επώνυμο, η εταιρεία ή οι εταιρείες που εκπροσωπούν, τα στοιχεία της επαγγελματικής τους ταυτότητας, καθώς και οι ειδικότητες στις οποίες απευθύνονται.

  Οι επισκέπτες υγείας, με την είσοδό τους οφείλουν να φέρουν την επαγγελματική τους ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει την επαγγελματική τους ιδιότητα. Επίσης, θα πρέπει να είναι διακριτικοί, ενώ η διάρκεια της επίσκεψής τους ανά γιατρό να μην υπερβαίνει τα 10 λεπτά.

  Στην εγκύκλιο επισημαίνεται τέλος, ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η παροχή εσωτερικών δεδομένων των μονάδων προς τους ιατρικούς επισκέπτες.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 11 Νοε 2016, 11:26:00 π.μ.

  Είναι τόσο εκνευρηστικό αυτό το διαρκές πήγαινε-έλα αυτών των ιατρικών επισκεπτών ειδικά στα εξωτερικά ιατρεία, την ώρα που υπάρχει κόσμος που έχει κλείσει ραντεβού και περιμένει υπομονετικά, αυτοί εκεί να πλασάρουν την...πραμμάτεια τους, αυτό είναι το αποτέλεσμα εκτός όλων των άλλων της εισβολής του νεοφιλελευθερισμου και στον νευραλγικό χώρο της υγείας!

  Item Reviewed: Μπαίνει όριο στους ιατρικούς επισκέπτες στα δημόσια ιατρεία Rating: 5 Reviewed By: Press- gr