GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απεργία: Πώς θα κινηθούν μέσα μεταφοράς, ποιες υπηρεσίες είναι κλειστές

Στοιχεία για την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας δίνει στη δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει προκηρύξει για σήμερα, Πέμπτ...


Στοιχεία για την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας δίνει στη δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει προκηρύξει για σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, γενική απεργία.

Ποιοι συμμετέχουν στην σημερινή απεργία

Μέσα μαζικής μεταφοράς

Τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αν και πώς θα συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία. Από την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ έχουν εξαγγείλει πάντως, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς (Μετρό, Τραμ, Λεωφoρεία, Τρόλεϊ, Προαστιακός) κινούνται κανονικά.

Νοσοκομεία και δομές υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, τα κοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές, λόγω της συμμετοχής γιατρών και εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Χωρίς πλοία λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων έχει εξαγγείλει για σήμερα Πέμπτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12:01, μετά τα μεσάνυχτα, της Πέμπτης.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προγραμματίσει τροποποιήσεις των προγραμματισμένων δρομολογίων τους λόγω της απεργίας και οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Διαμαρτυρία για τη ζούγκλα στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα

Περίπου κατά 370.000 άτομα μειώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το 2011 μέχρι σήμερα, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα μέλη του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της 24ωρης γενικής απεργίας σήμερα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, το 2011 ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανερχόταν σε 936.000, ενώ σήμερα μαζί με τους ένστολους είναι 567.000.

Με αυτό τον τρόπο οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θέλησαν να καταδείξουν τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν σε καίριους τομείς του δημόσιου τομέα και να αιτιολογήσουν το αίτημα τους για ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κυρίως στο χώρο της Υγείας της Παιδείας των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκαν επίσης και τα εργασιακά, για τα οποία έγινε λόγος για «εργασιακή ζούγκλα» και «εργασιακό μεσαίωνα», ενώ σημειώθηκε ότι επίκειται «σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων με ταυτόχρονη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αμφισβήτηση του κατώτατου μισθού και επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση