GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ

Ο Αθανάσιος Κουτρομάνος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ που ψηφίστηκε κατά την 6η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Ο κ. Κουτρομάνος γεν...


Ο Αθανάσιος Κουτρομάνος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ που ψηφίστηκε κατά την 6η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Ο κ. Κουτρομάνος γεννήθηκε το 1948 το Νεοχώρι Καρδίτσας, το οποίο απέχει 37 χιλιόμετρα από την πόλη.
Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό των ΤΕΙ Παρασκευή Κουτρομάνου που του χάρισε δύο κόρες, αλλά καμία από τις δύο δεν ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα τους, αφού γύρισαν την πλάτη τους στις Νομικές Σχολές.
Τα πρώτα του μαθητικά βήματα τα έκανε σε Δημοτικό Σχολείο μέσα στην πόλη της Καρδίτσας, όπου εκεί τελείωσε και το εξατάξιο Γυμνάσιο το έτος 1966. Η Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν ο επόμενος σταθμός των σπουδών του από την οποία αποφοίτησε το 1971.
Στη συνέχεια εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και αμέσως μετά έλαβε επιτυχώς μέρος, ως ασκούμενος δικηγόρος, στις εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών (9.7.1974). Στο μεσοδιάστημα έγινε κάτοχος δυο ξένων γλωσσών, της Αγγλικής και Γερμανικής.
Στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών προήχθη στις 21.12.1989, στο βαθμό του Εφέτη στις 30.1.1993 και στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 5.8.2004. Στον Άρειο Πάγο εισήλθε το έτος 2006 (28.8.2006) με το βαθμό του αρεοπαγίτη, όπου και παρέμεινε επί πέντε έτη στο βαθμό αυτό ενώ στην συνέχεια (13.7.2011) προήχθη στο βαθμό του αντιπρόεδρου Αρείου Πάγου όπου υπηρέτησε επί τρία έτη.
Τον Αύγουστο του 2014, με ομόφωνη πρόταση του υπουργικού συμβουλίου και κατόπιν πρότασης του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ανέλαβε το τιμόνι του Αρείου Πάγου.
Ο κ. Κουτρομάνος διαδέχθηκε τον Μιχάλη Θεοχαρίδη, που συνταξιοδοτήθηκε στις 30 Ιουνίου 2014 και ένα χρόνο μετά παρέδωσε την σκυτάλη της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην σημερινή πρόεδρο Βασιλική Θάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση