GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Εντολή Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι είπε σήμερα ότι έδωσε εντολή στο προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συνεργαστε...


Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι είπε σήμερα ότι έδωσε εντολή στο προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συνεργαστεί πλήρως με την κυβέρνηση του νεοεκλεγέντος προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά από την αναπάντεχη ανατρεπτική νίκη του Τραμπ επί της Χίλαρι Κλίντον των Δημοκρατικών που θεωρούνταν φαβορί, ο δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που είχαν δυσκολευτεί να αποδεχθούν τον Τραμπ υποσχέθηκαν ότι θα ξεπεράσουν τις άσχημες στιγμές μιας προεκλογικής εκστρατείας γεμάτης θυμού για να βρουν κοινό έδαφος συνεννόησης.

Ο Κέρι είπε ότι το προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών θα πρέπει να μην χάσει την εστίαση στα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ.

"Ένα από τα όμορφα στοιχεία της δημοκρατίας - και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι' αυτήν στις Ηνωμένες Πολιτείες - είναι ότι έχουμε αυτή την απίστευτα ειρηνική μεταβίβαση ηγεσίας", είπε ο Κέρι σε δημοσιογράφους στο Κράιστ-Τσέρτς στη Νέα Ζηλανδία.

"Και θα κάνουμε τα πάντα στο χέρι μας, όπως έχω διαμηνύσει στην ομάδα μας, να συνεργαστούμε με την εισερχόμενη κυβέρνηση όσο πιό πλήρως και ανοικτά γίνεται, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, ώστε η μεταβίβαση της κυβέρνησης να είναι όσο ομαλή γίνεται, χωρίς να χάνουμε ούτε στιγμή τα σημαντικά θέματα μπροστά στα μάτια μας".

Ο Κέρι βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία ως ενδιάμεσο σταθμό πριν την Ανταρκτική. Τον περασμένο μήνα, 24 χώρες - μεταξύ των οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση - συμφώνησαν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο του κόσμου στον Ανταρκτικό Ωκεανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση