Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

  Μπασάρ αλ Άσαντ: Η αντίσταση του Φιντέλ Κάστρο ήταν θρυλική


  Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ χαιρέτισε σήμερα «την θρυλική αντίσταση» που προέβαλε ο Φιδέλ Κάστρο στο εμπάργκο που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα.
  «Ο μεγάλος ηγέτης Φιδέλ Κάστρο ηγήθηκε της μάχης του λαού του και της χώρας του εναντίον του ιμπεριαλισμού και της ηγεμονίας για δεκαετίες» έγραψε ο Άσαντ σε μια συλλυπητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της Κούβας και αδελφό του εκλιπόντος Ραούλ Κάστρο.
  «Η αντίστασή του ήταν θρυλική και ενέπνευσε τους ηγέτες και τους λαούς ολόκληρου του κόσμου (...). Η Κούβα, χώρα φίλη, κατάφερε χάρη στους ηγέτες της να αντισταθεί εναντίον των σκληρότερων κυρώσεων και των πλέον αδίκων εκστρατειών της σύγχρονης ιστορίας μας» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Συρίας αναφερόμενος στο εμπάργκο των ΗΠΑ σε βάρος της νήσου.
  Η Ουάσιγκτον που υποστηρίζει τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία επέβαλε μια σειρά οικονομικών κυρώσεων στη Δαμασκό από την αρχή της καταστολής της εξέγερσης στη Συρία το 2011.
  Η Αβάνα και η Δαμασκός διατηρούν καλές σχέσεις εδώ και δεκαετίες. Ο Χάφεζ αλ Άσαντ, πατέρας του Μπασάρ, επισκέφθηκε την Αβάνα το 1979 και συναντήθηκε με τον Φιδέλ Κάστρο.
  Ο Κάστρο είχε επισκεφθεί τη Δαμασκό τον Μάιο του 2001, σχεδόν έναν χρόνο μετά την ανάδειξη στην εξουσία του Μπασάρ αλ Άσαντ που διαδέχθηκε τον πατέρα του. Ο Άσαντ πήγε στην Κούβα τον Ιούνιο του 2010.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Μπασάρ αλ Άσαντ: Η αντίσταση του Φιντέλ Κάστρο ήταν θρυλική Rating: 5 Reviewed By: Press- gr