Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

  Δραματική έκκληση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου: Γρήγορα να ληφθούν μέτρα στη Χίο - ΒΙΝΤΕΟ


  «Είναι μία δύσκολη κατάσταση. Μία κατάσταση, η οποία ημέρα με την ημέρα επιβαρύνεται και γίνεται δυσκολότερη. Και αυτό αποδεικνύει άλλη μία φορά ότι δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης», δήλωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου για τα επεισόδια στη Χίο.
  Η Περιφερειάρχης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανέφερε: «Ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο νησί είναι τριπλάσιος από τη δυναμικότητα του hot spot. Το hot spot έχει δυναμικότητα 1.100 ατόμων και αυτή τη στιγμή βρίσκεται τριπλάσιος αριθμός στο νησί».
  «Πρέπει να ληφθούνε μέτρα, γρήγορα και αν μην υπάρχει καμία καθυστέρηση», επεσήμανε η Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε: «Τα νησιά μας δοκιμάζονται και οι άνθρωποι δοκιμάζονται».
  «Υπάρχει από όλες τις πλευρές συσσωρευμένη κόπωση που οδηγεί σε ένταση. Δοκιμάζονται τα νησιά, δοκιμάζονται οι άνθρωποι, δοκιμάζονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Εάν εγκατασταθεί μία ατμόσφαιρα ανασφάλειας στα νησιά, που κινδυνεύει να εγκατασταθεί, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα αρχίσουν να κυοφορούνται πολύ δυσκολότερες καταστάσεις. Δεν μπορεί οι άνθρωποι των νησιών να χάσουν το βασικό τους δικαίωμα στην ασφάλεια και δεν μπορούν οι πρόσφυγες να μην έχουν το βασικό τους δικαίωμα της παραμονής σε ανθρώπινες συνθήκες», τόνισε η Περιφερειάρχης.
  Δείτε το απόσπασμα:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Δραματική έκκληση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου: Γρήγορα να ληφθούν μέτρα στη Χίο - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr