GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέμπτη μέρα διαδηλώσεων κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ

Διαδηλωτές σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ σχεδιάζουν να κατακλύσουν τους δρόμους και σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, προκειμένου να διαμα...


Διαδηλωτές σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ σχεδιάζουν να κατακλύσουν τους δρόμους και σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο.

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στην πόλη της Νέας Υόρκης και το Όκλαντ της Καλιφόρνια, σύμφωνα με ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.

Χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Αμερικής διαδηλώνουν αφότου έγινε γνωστό ότι στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ο Τραμπ εξασφάλισε λιγότερες λαϊκές ψήφους, ωστόσο συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους στο σώμα των 538 εκλεκτόρων κι επομένως αναδείχθηκε στον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι κινητοποιήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές και οι πολίτες καταγγέλλουν τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο Ντόναλντ Τραμπ για περιορισμό της μετανάστευσης, καταγραφής των μουσουλμάνων, αλλά και τις αναφορές σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών.

Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν και αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν.

Φωνάζοντας το σύνθημα «δεν είσαι ο πρόεδρός μου» και «η αγάπη νικά το μίσος», οι Αμερικανοί πραγματοποίησαν χθες πορείες στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και σε άλλες πόλεις, υποστηρίζοντας ότι ο μεγιστάνας απειλεί τα πολιτικά κι ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων παρακολουθούν και καταγράφουν τα περιστατικά βίας εναντίον μειονοτικών ομάδων μετά τη νίκη του Τραμπ, κάνοντας λόγο για επιθέσεις εναντίον γυναικών που φορούν ισλαμική μαντίλα ή γκράφιτι ρατσιστικού περιεχομένου, ακόμα και παρενοχλήσεις παιδιών από οικογένειες μεταναστών. Κάλεσαν τον Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τις επιθέσεις.

Η Κελιάν Κόνγουεϊ, διευθύντρια της εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι είναι βέβαιη πως πολλοί από τους διαδηλωτές είναι επαγγελματίες που πληρώνονται, αν και δεν παρουσίασε καμία απόδειξη που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της.

Υπονοώντας ότι οι πολίτες ακολουθούν δύο μέτρα και δύο σταθμά, η Κόνγουεϊ είπε επίσης στην εκπομπή του NBC "Meet the Press" ότι εάν η Χίλαρι Κλίντον είχε κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση και οι υποστηρικτές του Τραμπ διαδήλωναν, «όλοι θα είχαν φρικάρει ότι οι υποστηρικτές του δεν αποδέχονται το εκλογικό αποτέλεσμα».

«Είναι καιρός, πράγματι, ο πρόεδρος Ομπάμα και η πρώην υπουργός Κλίντον να πουν στους διαδηλωτές: αυτός ο άνδρας είναι ο πρόεδρός μας» σημείωσε η ίδια στο NBC.

Ούτε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ούτε η υποψήφια των Δημοκρατικών έχουν απευθύνει έκκληση να μπει ένα τέλος στις διαδηλώσεις. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε διαβεβαιώσει τον Τραμπ, κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη, ότι σκοπεύει να τον βοηθήσει να επιτύχει, «διότι εάν εσύ επιτύχεις, τότε η χώρα θα επιτύχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση