GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά το Καλαί καθάρισαν "ζούγκλα" με χιλιάδες μετανάστες στο Παρίσι

Χιλιάδες μετανάστες εκκένωσε από πρόχειρο καταυλισμό που είχε στηθεί στο Παρίσι η γαλλική αστυνομία. Η επιχείρηση έρχεται μόλις λίγες...


Χιλιάδες μετανάστες εκκένωσε από πρόχειρο καταυλισμό που είχε στηθεί στο Παρίσι η γαλλική αστυνομία. Η επιχείρηση έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την εκκένωση της "ζούγκλας" του Καλαί.

Η αστυνομία εισέβαλε στον καταυλισμό νωρίς το πρωί. Οι μετανάστες που εκκενώθηκαν από τον καταυλισμό θα μετακινούνταν σε γήπεδα και άλλες εγκαταστάσεις προτού μεταφερθούν σε κέντρα προσωρινής διαμονής, ενόψει της εξέτασης των αιτήσεών τους για άσυλο.

Περίπου 600 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση. Αξιωματούχος της πόλης του Παρισιού δήλωσε πως η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και πως 3.852 μετανάστες απομακρύνθηκαν από το σημείο. Ένας άλλος είπε πως η επιχείρηση διεξήχθη χωρίς προβλήματα.

Ο αριθμός των μεταναστών που κοιμούνται πρόχειρα σε αντίσκηνα και αυτοσχέδια καταλύματα κοντά στον σταθμό Σταλινγκράντ του μετρό είχε μειωθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στους 3.000-4.000, δήλωσε η υπουργός Οικισμού Εμανουέλ Κοσέ.

Μερικά από τα πρώτα λεωφορεία αναχώρησαν εν μέσω ζητωκραυγών, χειροκροτημάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κραυγών αλληλεγγύης με τους μετανάστες από περαστικούς.

Οι καταυλισμοί του Παρισιού και του Καλαί, που στέγαζαν συνολικά περίπου 10.000 μετανάστες, συμβολίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στην προσπάθειά της να διαχειριστεί μια χωρίς προηγούμενο συρροή μεταναστών που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στην Ασία, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε πως τουλάχιστον οκτώ στους δέκα μετανάστες του Καλαί αναμένεται να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγηθεί άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση