GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απέρριψαν τις προτάσεις της κυβέρνησης για το προσφυγικό στη Χίο

Την απόρριψη του πακέτου προτάσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος στη Χίο αποφάσισε, ...


Την απόρριψη του πακέτου προτάσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος στη Χίο αποφάσισε, με τις ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης και της μείζονος αντιπολίτευσης, το δημοτικό συμβούλιο Χίου.

Οι κυβερνητικές προτάσεις περιλάμβαναν τα παρακάτω:

«1. Προτεραιοποίηση απαραίτητων έργων υποδομών και περιβάλλοντος για το νησί, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Δήμου Χίου και υπουργείου Ανάπτυξης. Το υπ. Ανάπτυξης θα προχωρήσει μέχρι το τέλος του 2016 στη θεσμοθέτηση ενός νέου Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για το Βόρειο Αιγαίο, που θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
2. Δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας στον πρώην ΧΑΔΑ, ως μόνης άμεσα εφικτής οικονομικά λύσης, στην προοπτική κατάργησης του χώρου φιλοξενίας στη Σούδα και λειτουργίας της ΒΙΑΛ μόνο ως χώρος υποδοχής και ταυτοποίησης.
3. Προσωρινή χρήση της εγκατάστασης στο Μερσινίδι, ως προαναχωρησιακό κέντρο δυναμικότητας 120 ατόμων για μεταβατικό διάστημα και προσπάθεια χωροθέτησής του σε άλλη θέση.
4. Ενίσχυση της αστυνόμευσης του νησιού.
5. Επιτάχυνση των διαδικασιών των Επιτροπών Ασύλου-Προσφυγών με ενίσχυση της Υπηρεσίας Ασύλου με προσωπικό, η οποία από κανένα στέλεχος στην αρχή του 2016, στο τέλος του έτους θα είναι στελεχωμένη με 40 άτομα».

Το δημοτικό συμβούλιο είπε «όχι» στην δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον πρώην ΧΑΔΑ και στην λειτουργία του κέντρου στο Μερσινίδι, ενώ επέμεινε στην άμεση εκκένωση της Σούδας και στον απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί. Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να λειτουργήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το hot spot της ΒΙΑΛ, για το οποίο όπως σημειώθηκε η ίδια αποκλειστικά ευθύνεται, να βελτιωθούν οι συνθήκες φιλοξενίας και να ασκείται έλεγχος και αστυνόμευση στις εγκαταστάσεις του χοτ σποτ και εκτός αυτών.

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαφώνησαν οι παρατάξεις της Αριστεράς.

Κατά τη συνεδρίαση ο παρών σε αυτήν Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία νέου χώρου φιλοξενίας στο 18ο χιλιόμετρο της οδού Χίος – Βολισσός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση