GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία - Συνέλαβαν τζιχαντιστές που σχεδίαζαν επιθέσεις

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) συνέλαβε 10 «τρομοκράτες» από την κεντρική Ασία που συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνω...


Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) συνέλαβε 10 «τρομοκράτες» από την κεντρική Ασία που συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η FSB ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως οι δέκα συνελήφθησαν με τη βοήθεια του Τατζικιστάν και του Κιργιστάν. Πρόσθεσε πως σχεδίαζαν επιθέσεις με αυτόματα όπλα και αυτοσχέδια εκρηκτικά σε δημόσιους χώρους στις δύο ρωσικές πόλεις.

Στη διάρκεια των συλλήψεων κατασχέθηκαν τέσσερις αυτοσχέδιες βόμβες, πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι συλληφθέντες ομολόγησαν πως ήταν σε επαφή με αρχηγούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή, προστίθεται στην ανακοίνωση της FSB.

Η Ρωσία διεξάγει εδώ και λίγο περισσότερο από έναν χρόνο εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία υποστηρίζοντας τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και διαβεβαιώνει πως δεν στοχοθετεί παρά τζιχαντιστές, κυρίως αυτούς του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τις αρχές του Τατζικιστάν και του Κιργιστάν, περίπου 1.000 Τατζίκοι και περίπου 500 πολίτες του Κιργιστάν πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση