GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλλία: Στον πρόεδρο Ολάντ στρέφονται τα βλέμματα μετά την επικράτηση Φιγιόν

Μετά την επικράτηση του Φρανσουά Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές της κεντροδεξιάς στη Γαλλία, τα βλέμματα στρέφονται στον Φρανσουά Ολ...


Μετά την επικράτηση του Φρανσουά Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές της κεντροδεξιάς στη Γαλλία, τα βλέμματα στρέφονται στον Φρανσουά Ολάντ και τίθεται το ερώτημα αν ο Γάλλος πρόεδρος, που βλέπει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του να κατακρημνίζονται, θα αποφασίσει τελικά να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προκριματικές του Ιανουαρίου, την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησής του Μανουέλ Βαλς εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας.
Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι ούτε ο νυν πρόεδρος ούτε κάποιος άλλος υποψήφιος της Αριστεράς θα καταφέρουν να περάσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον επόμενο Μάιο με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μονομαχία του Φιγιόν με την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.
Οι προκριματικές των Σοσιαλιστών αναμένεται να διεξαχθούν τον Ιανουάριο του 2017 και ο Φρανσουά Ολάντ έχει στην διάθεσή του δύο εβδομάδες προκειμένου να αποφασίσει αν θα λάβει μέρος με στόχο μια νέα θητεία στον προεδρικό θώκο.
Όπως σημειώνει πάντως το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η νίκη του Φιγιόν και η σκληροπυρηνική οικονομική του πλατφόρμα δίνουν στον 62χρονο Ολάντ έναν στόχο προκειμένου να επιτεθεί και θα μπορούσαν να τον πείσουν να θέσει υποψηφιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση