GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι κυβερνητικοί

Του Λευτέρη Κουσούλη. Ενα πνεύμα πλανάται ανάμεσά μας. Το πνεύμα των κυβερνητικών. Πρόκειται για ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερα ανθρωπολογι...

Του Λευτέρη Κουσούλη.

Ενα πνεύμα πλανάται ανάμεσά μας. Το πνεύμα των κυβερνητικών.

Πρόκειται για ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά. Κινείται περί την κυβέρνηση. Υιοθετεί τον λόγο της. Ακολουθεί την ορμή της. Είναι το ύφος της.

Οι κυβερνητικοί είναι οι άνθρωποι της μικρής κλίμακας. Ο ορίζοντάς τους είναι η πλατεία Κουμουνδούρου. Η παρουσία τους το αμφιθέατρο. Η δράση τους η κατάληψη.

Οι κυβερνητικοί είναι άνθρωποι εριστικοί. Υπάρχουν μέσα από την υπαρκτή ή κατασκευασμένη αντίθεση. Ιδρύουν σκόπιμα αντιπαλότητες. Εγκαθιστούν μέτωπα εκεί που δεν υπάρχουν.

Οι κυβερνητικοί αυτοτοποθετούνται στην καλή πλευρά της ιστορίας. Είναι οι γνωστοί «φίλοι του λαού». Ευαίσθητοι. Δίπλα πάντα στις ανάγκες του. Διακηρύττουν πάντα το ενδιαφέρον τους. Γοητευμένοι πάντα από την πείνα των άλλων.

Οι κυβερνητικοί είναι θρησκευτικά αφοσιωμένοι στην καρδιά της εξουσίας. Η κυβέρνηση, η φιλική τους κυβέρνηση, δεν κάνει ποτέ λάθος. Ως εκφραστές οι ίδιοι και η κυβέρνησή τους της ιστορικής αλήθειας, είναι έτοιμοι να αποδεχθούν και να δικαιολογήσουν τα πάντα. Εχουν για όλα ερμηνείες. Εχουν για όλα απαντήσεις. Τίποτα δεν θέτει σε αμφιβολία τη βεβαιότητά τους. Ούτε καν τα γεγονότα.

Οι κυβερνητικοί αυτοκαθαγιάζονται. Ως εκ τούτου, ο λόγος τους έχει την οξύτητα του ψευδοπροφήτη. Την καταγγελτικότητα προς τον αντίπαλο. Προς τον απέναντι. Τη βιαιότητα - πάντως του λόγου - προς όποιον τολμάει να αμφισβητήσει τα ιερά της αλήθειας τους. Οπαδοί του μικρόκοσμου, ο κόσμος τους είναι ο κόσμος όλος.

Οι κυβερνητικοί δεν βλέπουν και δεν ακούνε. Υπάρχουν μόνο αυτοί. Οι άλλοι είναι «λεπτομέρειες» στη μεγάλη κίνηση. Ετσι, δεν υπάρχει ποτέ για αυτούς ζήτημα συνεννόησης, δεν τίθεται ποτέ για αυτούς θέμα συνύπαρξης. Εξάλλου, ο επικεφαλής των κυβερνητικών το έχει αυτό άριστα κωδικοποιήσει: «ή εμείς ή αυτοί». Οι λέξεις τους είναι η συνείδησή τους.

Πέριξ των κυβερνητικών - όπως πάντα στην Ιστορία - κινείται η υποομάδα των καθεστωτικών διανοουμένων. Από καθηγητές Πανεπιστημίου μέχρι διεκδικητές του πνεύματος της Ιστορίας. Συνομολογούν την αλήθεια των κυβερνητικών και εισφέρουν τον ενθουσιασμό τους, διεκδικώντας καθοδήγηση και πρωτοπορία. Κατέχουν περίοπτη θέση στο σύστημα και το σύστημα γενναιόδωρα τους ανταποδίδει.

Συμπληρωματικά, έρχεται η ομάδα της καθεστωτικής δημοσιογραφίας. Εχει πολλά πρόσωπα. Πολλαπλασιαζόμενα πάντα, παράλληλα με την εξουσία και την εδραίωσή της. Πολλά τα πρόσωπα. Ενας ο στόχος. Μία η συνείδηση.

Καθυστερημένα θα κατανοήσουν οι κυβερνητικοί ότι όλες οι αυτοκρατορίες καταρρέουν. Ετσι θα καταρρεύσει σύντομα και η μικρή εξουσία τους.

Και τότε, δεν θα υπάρχει ένδυμα. Ούτε περιβολή.


Ο κ. Λευτέρης Κουσούλης είναι πολιτικός επιστήμονας.

1 σχόλιο

  1. Μερικοί ζουν στο κόσμο τους γραφικοί, ανόητοι, ξέρουν ότι δεν κυβερνούν ,νομίζουν ότι κυβερνούν...

    Η εταιρείες ερευνών τεχνολογία έχουν επικεντρωθεί στης τεχνολογία τον υπολογιστών έως το 2020 αναμένεται ιδιαίτερα την εμφάνιση της ψηφιακής μετατροπής σε όλα με σημεία αναφοράς και επιδόσεων όλων των ειδών διοικήσεων, δικαιοσύνης,επαγγελμάτων, επιχειρήσεων κ.τ.λ αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής...

    Έχω θέσει το θέμα, ποιοι θα μας φυλάξουν από αυτούς τους ελεγκτές ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ σοβαρές δεν έχω πάρει ΟΠΟΎ και να ψάξουμε ως παγκόσμια κοινότητα βρήκαμε κερκόπορτες[τρύπες] στο σύστημα ,όμως αυτό διορθώνετε, εκατομμύρια άνθρωποι το ψάχνουν και το διορθώνουν κάθε ήμερα ..

    Όμως ως στην χώρα μας η πολιτική-οι δεν λένε καμιά αλήθεια, όσο προχωρά η τεχνολογία η ανεργία θα μεγαλώνει διότι η ρομποτική εργασία θα καταργήσει δισεκατομμύρια θέσεις εργασίας.. Την γενιά πριν του 2.000 δεν θα πρέπει να κάψουν όπως τους Εβραίους και άλλους λαούς ως μιάσματα...Αυτη την στιγμή η Κίνα παράγει εκατομμύρια ρομποτικά συστήματα που επανδρώνουν εκατομμύρια εργοστάσια ...ΆΛΛΑ χάνονται και εκατομμύρια θέσεις εργασίας όπως της ξέρουμε...

    Δυστυχώς κάνεις χαρτογιακάς δεν θίγει ανοιχτά αυτό το ΤΕΡΆΣΤΙΟ το θέμα.. Το ΟΠΟΊΟ το αλλάζεις με εκπαιδεύσει στην παιδεία ώστε τα παιδιά που είναι τώρα 6-7 ετών να μαθαίνουν ΑΥΤΉ την τεράστια αλλαγή τρόπου ζωής που ΕΊΝΑΙ ΕΔΏ.. όχι θα έλθει ΈΧΕΙ ΈΛΘΕΙ...

    Έχω πει και γράψει ότι το επόμενο βήμα το ΧΆΣΑΜΕ, και θα πρέπει πρώτοι να κάνουμε το μεθεπόμενο ΑΜΕΣΩΣ ΤΏΡΑ χωρίς Καθυστερήσεις και μικροπολίτικους δογματισμούς και ΜΕ το ΤΕΡΑΣ της γραφειοκρατίας...Έχω γράψει και το επαναλαμβάνω πρέπει να μπει ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΊΟΥ ΤΎΠΟΥ ΔΑΣΜΟΣ ώστε αυτοί που ζούμε σήμερα να μην ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΘΟΥΝ ΜΕΤΆΞΙ ΜΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ...

    Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής όπου η ψηφιακές προσπάθειες του μετασχηματισμού στο πέρασμα του σταδίου έργου θέλει πρωτοβουλία, σχέδιο στρατηγικής, ΕΊΝΑΙ ΘΈΜΑ επιτακτικής ανάγκης..

    Κάθε αναπτυσσόμενη χώρα, εταιρεία,εργασία,ανάλογα με τον τομέα της, θα γίνει υποχρεωτικά ψηφιακή ώστε να μπορέσει να εκτελέσει την παραγωγή της και την διεξαγωγή των εργασιών της...Η ψηφιακή μετατροπή ΓΊΝΕΤΑΙ ταχύτερα από ότι αναμενόταν, και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα θα πάνε σε χώρες, εταιρείες, εργασίες που θα μπορούν να ακολουθήσουν αυτό τον ρυθμό αυτής της αναδυόμενης ψηφιακής ΕΡΓΑΣΙΑΣ...Διαφορετικά ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΈΡΧΕΤΑΙ...ούτε με προφητείες, ούτε με νόμους ούτε με ΦΡΑΠΈ..

    Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και της γνωστικής ΕΡΓΑΣΙΑΣ θα υποστηριχθούν από την τεχνητή νοημοσύνη προβλέπω ότι το 2020 οι εργασίες αυτές που έχουμε σήμερα ως δεδομένες θα της κατέχει κατά 40% η τεχνητή νοημοσύνη...Μέχρι το 2030, εκτιμώ ότι το ένα τρίτο των προϊόντων στον τομέα των βιοεπιστημών θα χρησιμοποιηθούν για να αναπτύξουν ένα κύμα προϊόντων που θα ενσωματώνουν τις τεχνολογίες 3ης γενιάς ακόμα και για τον ανθρώπινο οργανισμό εκτός της μηχανικής...

    Οι κυβερνήσεις μας όποιες και να είναι αν δεν ετοιμάσουν τον Λάος μας θα λέμε ΜΌΝΟ για τα κατορθώματα τον πρόγονο μας..Σήμερα η τεχνολογία έχει να μας δώσει πολλά άλλα θα μας πάρει και πολλούς μύθους που έχουν καλλιεργήσει αιώνες τώρα... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΠΕΤ ΨΆΧΝΟΥΝ και γράφουν κώδικες, δεν αλλάζει ΑΥΤΌ ότι και να κάνουν οι μυθοπλάστες...

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση