GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φυσιολογική η σεισμική εξέλιξη στο Κιλκίς λένε οι σεισμολόγοι

«Φυσιολογική», χαρακτηρίζει τη σεισμική εξέλιξη στην περιοχή του Κιλκίς, όπου σημειώθηκε το πρωί δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, ο καθηγητής ...


«Φυσιολογική», χαρακτηρίζει τη σεισμική εξέλιξη στην περιοχή του Κιλκίς, όπου σημειώθηκε το πρωί δόνηση μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Βασίλης Καρακώστας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Όπως σημείωσε, ο σεισμός έγινε στον ίδιο εστιακό χώρο που έγινε ο σεισμός της περασμένης εβδομάδας, δηλαδή βρίσκεται 40 χιλιόμετρα ΒΔ από τη Θεσσαλονίκη.

«Στην ουσία», πρόσθεσε, «πρόκειται για έναν μετασεισμό του σεισμού των 4,3 Ρίχτερ της προηγούμενης εβδομάδας».

Ο κ.Καρακώστας, ξεκαθάρισε ότι «ο χώρος τον οποίο καταλαμβάνει η μετασεισμική δραστηριότητα είναι αρκετά περιορισμένος κάτι που δείχνει ότι η όλη εξέλιξη γίνεται επάνω σε ένα αρκετά μικρό ρήγμα».

«Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι ότι η σεισμική δραστηριότητα όλη αυτή την εβδομάδα είναι συνεχής, είχαμε πιο μικρούς σε μέγεθος σεισμούς τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα σήμερα το πρωί, είχαμε επίσης έναν μεγέθους 3 Ρίχτερ. Είναι εντελώς φυσιολογικό να έχουμε και έναν σεισμό με μέγεθος 4,1 μετά τον σεισμό των 4,3 Ρίχτερ», είπε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας ότι, τα στοιχεία που υπάρχουν, δείχνουν ότι δεν έχει γίνει στο παρελθόν πιο ισχυρός σεισμός στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση