Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

  Το Ποτάμι για τη νίκη του Τραμπ: Οι οπισθοδρομικές δυνάμεις πανηγυρίζουν, εμείς ανησυχούμε

  Με ανακοίνωσή του, το Ποτάμι, σχολιάζει τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να ανησυχεί, καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ στο παρελθόν έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως «το ελληνικό πρόβλημα είναι υπόθεση της Γερμανίας».

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  «Η Ευρώπη γιορτάζει αυτές τις μέρες την επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου που διαιρούσε την ήπειρο επί μισό αιώνα. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όμως επικράτησε ένας άνθρωπος που θέλει να χτίσει παντού νέα τείχη. Από το εμπόριο μέχρι τα σύνορα. Οι οπισθοδρομικές δυνάμεις, από την Λεπέν ως τον Φάρατζ και τον Π. Καμμένο, πανηγυρίζουν για την εκλογή Τραμπ. Εμείς έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε. Η θέση του ότι «το ελληνικό πρόβλημα είναι υπόθεση της Γερμανίας» δείχνει πως θα πορευθεί. Οι απόψεις του εναντίον της συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, κατά του ελεύθερου εμπορίου, εναντίον των μεταναστών, δεν είναι η λύση αλλά είναι το πρόβλημα. Ήρθε η ώρα να εγερθούν και να συνεργασθούν όλοι εκείνοι στην Ευρώπη που πιστεύουν στις ανοιχτές κοινωνίες. Ήρθε η ώρα οι ευρωπαϊκές δυνάμεις να ξεπεράσουν εγωισμούς και εθνικισμούς και να συζητήσουν ξανά για την πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει και τα προβλήματα που προκύπτουν από την παγκοσμιοποίηση. Αν δεν σημάνει συναγερμός τώρα, οι μέρες που θα έρθουν θα είναι σκοτεινές.»
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Το Ποτάμι για τη νίκη του Τραμπ: Οι οπισθοδρομικές δυνάμεις πανηγυρίζουν, εμείς ανησυχούμε Rating: 5 Reviewed By: Press- gr