GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σενεγαλέζος ράπερ θέλει να σταματήσει τη μετανάστευση προς την Ευρώπη

Μέσω της ραπ μουσικής ο Σενεγαλέζος τραγουδιστής Μπαμπακάρ Νιάγκ προσπαθεί να αποτρέψει τους συμπατριώτες του να φεύγουν προς την Ευρ...


Μέσω της ραπ μουσικής ο Σενεγαλέζος τραγουδιστής Μπαμπακάρ Νιάγκ προσπαθεί να αποτρέψει τους συμπατριώτες του να φεύγουν προς την Ευρώπη.

«Καλώς ήρθατε στο κρυφτούλι με την αστυνομία. Στο κροτάλισμα από το κρύο, όπου ο καθένας παλεύει όσο πιο σκληρά μπορεί. Και τρώει από τα σκουπίδια τα αποφάγια των εστιατορίων. Δεν υπάρχει επιστροφή, δεν ξέρεις εάν θα ξαναδείς το σπίτι σου», ραπάρει ο Νιάγκ, γνωστός ως Ματαντόρ.

«Παράνομοι και χωρίς χαρτιά – ποια είναι η δική σου χώρα», το τραγούδι αυτό τιτλοφορείται «Tukki» και μ’ αυτό ο μουσικός ανοίγει κάθε συναυλία του. Το τραγούδι προέκυψε από τις συζητήσεις που έχει κάνει ο ράπερ με φίλους του που ήδη έχουν μεταναστεύσει στη Γαλλία και μεταφέρει, αφιλτράριστα τις αφηγήσεις τους για τη ζωή τους στην Ευρώπη.

«Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι συχνά εκεί που πηγαίνουν είναι πιο δύσκολα από ό,τι εδώ», λέει ο καλλιτέχνης, προσθέτοντας: «Και χάνουμε μερικά από τα καλύτερα μυαλά στην οικοδόμηση της χώρας μας. Συχνά για το τίποτα».

Σχεδόν 500 άνθρωποι φτάνουν κάθε μήνα στην Ιταλία από την Σενεγάλη, με αποτέλεσμα να είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα των χωρών μετανάστευσης από την Αφρική. Ο αριθμός των μεταναστών έχει αυξηθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια που η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θέλει το ζήτημα της μετανάστευσης από την Αφρική να γίνει το νούμερο ένα όταν η Γερμανία αναλάβει την προεδρία των G-20 την 1η Δεκεμβρίου.

Στόχος είναι να μειωθούν οι παράγοντες που ωθούν τους ανθρώπους να μεταναστέψουν ακολουθώντας τις πιο επικίνδυνες διαδρομές θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση